Vergelijking van Nederlandse mobiele providers

Nederlandse mobiele providersSommige Nederlandse mobiele providers zien het aantal mobiele klanten stijgen, andere mobiele providers moetern er alles aan doen om klanten te behouden. Nederlanders stappen regelmatig over van mobiele provider. Sommige mobiele providers profiteren hiervan terwijl andere mobiele providers het aantal klanten zien afnemen. De mobiele provider die het in 2013 het beste doet is Tele2. T-mobile ziet het aantal klanten in 2013 dalen en KPN maakt in 2013 het verlies aan mobiele klanten met 3G goed door nieuwe mobiele klanten met 4G aan te trekken.

Trends bij Nederlandse mobiele providers

Nederlandse mobiele providers rapporteren dat steeds meer Nederlanders overstappen op een sim only abonnement. Daarnaast nemen Nederlanders daar in 2013 steeds vaker een goedkopere mobiele telefoon bij. In vergelijking worden high-end telefoons door veel Nederlanders als te duur gezien doordat ze volgens deze Nederlanders niet vernieuwend genoeg zijn. Verder rapporteren Nederlandse mobiele providers dat er minder mobiele telefoons worden verkocht. Dit betekent dat Nederlanders langer met hun mobiele telefoon doen.

Groei mobiele abonnementen met 4G internet

KPN heeft gerapporteerd dat het aantal mobiele telefoon abonnementen met 4G enorm gegroeid is in het derde kwartaal van 2013. KPN is gegroeid van 21.000 mobiele klanten met 4G internet aan het begin van het derde kwartaal van 2013 naar 198.000 aan het einde van het derde kwartaal van 2013. Voor KPN is deze groei in aantal mobiele klanten met 4G internet abonnement hard nodig omdat het aantal andere mobiele klanten bij KPN aan het afnemen is. Echter zal deze groei van klanten voor KPN in 2014 afnemen doordat steeds meer Nederlandse mobiele providers 4G internet aanbieden.

Mobiele provider met grootste databundel

T-mobile biedt nog geen 4G internet aan en dat kost ze klanten. Vanaf 18 november 2013 kun je bij T-mobile ook mobiele abonnementen met 4G internet krijgen. Tevens kun je vanaf 18 november 2013 bij deze mobiele provider een mobiel abonnement met een databundel van 10 GB krijgen. Andere mobiele providers lijken ook hun databundels te vergroten. Bij Robin Mobile is het mogelijk om een abonnement met een onbeperkte databundel te krijgen. Bij deze onbeperkte bundel zit een internetsnelheid van 7,2Mbit/s.

Mobiele providers vergelijken

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de...
Lees het volledige artikel

Meer over: