Hoeveel data verbruik ik

Hoeveel data verbruik je?

Vroeger was het belangrijk om te weten hoeveel je belde en hoeveel sms’jes je verstuurde. Tegenwoordig is de databundel het belangrijkste, maar hoeveel verbruik je nou echt iedere maand? Je kunt de tool hieronder invullen als je dat graag zou willen weten.

Schat je verbruik!

Wat wil je regelmatig op mobiel internet doen? Zonder wifi.
Algemeen
Sociaal
Streamen

Waarom is het lastig te meten

In tegenstelling tot 1 minuut bellen of 1 SMS sturen kan dataverbruik verschillen per actie. Een Whatsapp bericht sturen voelt hetzelfde als een SMS maar je kan er wel 1000 versturen voordat je 1 MB verbruikt hebt. Een video bekijken op het internet kan 2 MB verbruiken maar ook 500 MB. De afspeeltijd van de video is belangrijk maar ook de kwaliteit. Zelfs het platform waar je het bekijkt kan invloed hebben op hoeveel MB een video kost.

Bekijk je data verbruik in je telefoon

De beste manier om je verbruik te weten is om in de instellingen van je telefoon te kijken. Bij Android kan je het vinden in bij de Netwerk instellingen, vaak onder het kopje dataverbruik. Bij een iPhone kan je het vinden in Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiel dataverbruik. Hier zie je dan hoeveel je deze maand hebt verbruikt. De schatting van de telefoon is erg accuraat. In sommige gevallen werkt de inschatting van de telefoon niet, als dit het geval is kan je onze tool gebruiken om je verbruik te schatten.