Mobiele provider: Simpel

Prijs
Klantenservice
Dekking
Totaal

Simpel is vooral een interessante provider is als je goedkoop uit wil zijn. Wie een sim only abonnement zoekt is vaak het goedkoopste uit bij Simpel. Toch raden wij Simpel niet aan. De klantenservice heeft in 2016 en 2017 niet goed gepresteerd. In 2018 kwam de klantenservice iets beter uit de test. Zolang er niets aan de hand is zit je bij Simpel goed. Als je veel gebruik maakt van de klantenservice kun je beter voor een andere telefoonprovider kiezen.

Internet snelheid van Simpel

Downloadsnelheid Simpel

Simpel maakt gebruik van het 4G netwerk van T-Mobile. Simpel biedt standaard 4G internet aan in alle telefoonabonnementen. De downloadsnelheid van Simpel 4G is 75 Mbit/s. Dit is het minst snelle internet van alle Nederlandse mobiele providers.

Alle Simpel abonnementen

Belminuten / DatabundelDatabundelInternetsnelheidMaandelijkse kosten
9250 min
6 GB (4G)
96 GB 975 Mbit/s€ 16,-
9Onbeperkt min
4 GB (4G)
94 GB 975 Mbit/s€ 10,-
9250 min
2 GB (4G)
92 GB 975 Mbit/s€ 7,50
9100 min
1 GB (4G)
91 GB 975 Mbit/s€ 6,-
950 min
250 MB (4G)
9250 MB 975 Mbit/s€ 2,50

Simpel heeft nu een kortingsactie, bij deze kortingsactie betaal je de eerste 6 maanden 1 euro per maand in plaats van de reguliere maandprijs. Zodra de eerste 6 maanden voorbij zijn betaal je de reguliere maandprijs. De bovenstaande prijzen zijn de gemiddelde maandelijkse kosten gedurende de contract periode.

Prijs van Simpel

Simpel is een dochter onderneming van T-Mobile waarbij ze gebruik maken van het T-Mobile netwerk. Simpel is de budget provider van T-Mobile en verkoopt goedkopere sim only abonnementen. Door de lage prijs van de abonnementen heeft Simpel 4 van de 5 sterren voor prijs gekregen.

Klantenservice

Simpel heeft in vergelijking met andere mobiele providers een slechte klantenservice. Omdat deze mobiele provider een prijsvechter is wordt er weinig aandacht besteed aan de klantenservice.

Dekking

Simpel maakt gebruik van het 4G netwerk van T-Mobile. Deze mobiele provider biedt in Nederland een volledige 4G dekking. De maximale downloadsnelheid van Simpel 4G is 75 Mbit/s.

Totaalcijfer Simpel

Simpel is de goedkoopste sim only provider en krijgt 7,3 uit 10 toegekend. Het totaalcijfer is gebaseerd op ons eigen mobiele provider onderzoek.

Beoordeeld op 21 mei 2019 door

Simpel biedt goedkope mobiele abonnementen aan met een lage downloadsnelheid.

Simpel is een budgetprovider die de focus op prijs heeft liggen. De klantenservice is het minst goed van alle mobiele providers.
Telecomexpert Ronald van Rooijen

Dekkingskaart van Simpel

Simpel is een dochterprovider van T-Mobile en gebruikt daardoor de dekkingskaart van T-Mobile.