Mobiele provider: Vodafone

Prijs
Klantenservice
Dekking
Totaal

Vodafone biedt 4G internet op een eigen netwerk aan. Alle telefoonabonnementen van Vodafone zijn hebben een hoge internetsnelheid. Vodafone rekent geen extra kosten voor bellen en internetten in Europa bij een aantal bundels. Je belminuten en data gaan binnen Europa bij Vodafone uit je belbundel en databundel. Buiten Europa worden er wel extra kosten gerekend voor bellen en internetten.

Internet snelheid van Vodafone

Vodafone heeft net zoals KPN een volledige dekking van 4G in Nederland. Daarnaast is Vodafone ook bezig haar eigen 4G+ netwerk aan het opzetten. In een paar steden is het 4G+ netwerk van Vodafone al actief. In deze steden kan je een downloadsnelheid van 225 Mbit/s bereiken. Hou de dekkingskaart van Vodafone in de gaten over de progressie van 4G+. De maximale 3G snelheid bij Vodafone is 43,3 Mbit/s dit drie keer zo snel dan de 3G snelheid die andere mobiele providers aanbieden.

Beste Vodafone aanbiedingen

Hieronder zie je de beste aanbiedingen bij Vodafone van dit moment.

Belminuten / DatabundelDatabundelInternetsnelheidMaandelijkse kosten
9Onbeperkt min/sms
20 GB (4G)
920 GB 9225 Mbit/s€ 36,-
9Onbeperkt min/sms
10 GB (4G)
910 GB 9225 Mbit/s€ 30,-
9Onbeperkt min/sms
3 GB (4G)
93 GB 9225 Mbit/s€ 26,-
9300 min/sms
2 GB (4G)
92 GB 9225 Mbit/s€ 20,-
9150 min/sms
1 GB (4G)
91 GB 9225 Mbit/s€ 13,-

Prijs van Vodafone

De mobiele provider Vodafone heeft veel extra mogelijkheden bij een mobiel abonnement. Een groot deel van deze mogelijkheden zijn gratis. Vodafone noemt deze extra’s BloX. Een voorbeeld hiervan is dat je gratis je downloadsnelheid kan laten verlagen als je databundel leeg is. Je hoeft de extra MB’s die je verbruikt dan niet apart te betalen. Als je dit uit zet, blijft je downloadsnelheid hetzelfde maar moet je wel per MB die je extra verbruikt bijbetalen.

Daarnaast biedt Vodafone verschillende abonnementen aan voor verschillende type gebruikers. Zo is er een budget sim only abonnement bescikbaar maar ook een groot internet abonnement met onbeperkt bellen. 4G en 4G+ zijn standaard in de prijs bij Vodafone abonnementen inbegrepen. Alleen de Red abonnementen hebben je toegang tot het snelle 4G+ netwerk van Vodafone.

Klantenservice

De klantenservice van Vodafone is momenteel teveel gericht op het verkopen van Ziggo vast internet naast mobiele abonnementen. Dit wordt weleens als onprettig ervaren. Bij Vodafone is het mogelijk om je abonnement op pauze te zetten voor minimaal 3 maanden en maximaal 9 maanden. Dit is handig voor consumenten die bijvoorbeeld lang op vakantie gaan. De wachttijd bij de klantenservice van Vodafone vrij kort. Tevens biedt Vodafone ook 24/7 continue care. Je kan hier online al je Vodafone zaken mee regelen. De klantenservice van Vodafone waar je een medewerker kan spreken is niet 24 uur per dag bereikbaar. Tot nu toe biedt alleen KPN deze optie aan haar klanten.

Dekking

Vodafone heeft een complete 4G dekking in Nederland. Vodafone was na KPN de eerste provider die een volledige 4G dekking in Nederland realiseerde. Naast een goede 4G dekking is Vodafone momenteel bezig haar 4G+ netwerk uit te breiden. Vodafone gebruikt de 900 MHz frequentie voor 4G en de 1600 MHz frequentie voor het 4G+ netwerk. Bekijk de dekkingskaart van Vodafone om te zien waar momenteel het 4G+ netwerk actief is.

Totaalcijfer Vodafone

Vodafone is een goede mobiele providers en is met een 6,6 uit 10 beoordeeld.

Vodafone heeft een goede klantenservice en een volledig dekkend 4G netwerk. Vodafone heeft op veel plaatsen 4G+ internet en biedt grote databundels aan. Door de goede klantenservice krijgt Vodafone een 6,6. Het totaalcijfer is gebaseerd op ons eigen mobiele provider onderzoek.

Vodafone dekking