T-Mobile begint met het verkopen van 5G abonnementen

T-Mobile komt in februari met een 5G Unlimited abonnement. Dit abonnement is € 2,50 duurder dan het bestaande Unlimited abonnement. Zodra 5G beschikbaar is kunnen de abonnees hier gebruik van maken. De frequenties voor 5G worden pas in juni geveild.

Het 5G Unlimited abonnement van T-Mobile

Vanaf begin februari is het mogelijk om bij T-Mobile voor € 37,50 een Unlimited 5G abonnement te nemen. Het 5G abonnement is € 2,50 duurder dan het huidige Unlimited abonnement. De frequenties voor 5G zijn nog niet beschikbaar in Nederland, hierdoor kunnen abonnees niet direct gebruik maken van 5G. De frequentieveiling heeft namelijk nog niet plaats heeft gevonden. Deze veiling zal uiterlijk in juni gehouden worden. De eerste stad met een volledige 5G dekking zal Den Haag zijn, dit heeft T-Mobile al eerder aangegeven.

5G in het kort

5G is de 5e generatie van mobiel internet. 5G zal voor veel nieuwe veranderingen zorgen, zoals bijvoorbeeld de eerste zelfrijdende auto’s. Daarnaast is de maximale downloadsnelheid van 5G veel hoger dan bij 4G. Bij 5G is de maximale downloadsnelheid 2000 Mbit/s terwijl 4G maximaal 500 Mbit/s kan bieden.

Zijn er al 5G masten in Nederland?

Er staan in totaal zes 5G masten in Nederland. T-Mobile beschikt over 3 van de 6 masten in Nederland. In Amsterdam & Rotterdam heeft T-Mobile respectievelijk één mast staan. Daarnaast staat er ook een exemplaar in Den Haag paraat.

Wat zijn de plannen van de andere providers

Ook KPN & Vodafone zijn van plan zo snel mogelijk 5G beschikbaar te maken voor consumenten. Vodafone en KPN hebben in het verleden proeven uitgevoerd met 5G. Vodafone deed dit in Maastricht. KPN heeft in totaal 4 proeven uitgevoerd. De proeven werden gehouden in de haven van Rotterdam; op de A58; in Amsterdam zuidoost en op een boerderij in Drenthe.

Marijn van den Bos

 Marijn van den Bos
Marijn van den Bos is de nieuwe content specialist van Compareweb. Hij heeft een passie voor technologie en de nieuwste ontwikkelingen. Marijn is veel bezig met design, content marketing en interactieve vormgeving.
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de...
Lees het volledige artikel

Meer over: