Simyo biedt als tweede provider eSIM aan

Vanaf 27 februari biedt Simyo eSIM aan. Daarmee zijn zij de tweede mobiele provider die dit mogelijk maakt. Op de website van Simyo kan worden gekeken of jouw telefoon hiervoor in aanmerking komt. 

Waarom eSIM?

eSIM brengt vele voordelen met zich mee. Zo kan je simkaart niet meer beschadigd raken. Dit komt doordat je geen gebruik meer maakt van een plastic kaart maar van een digitale simkaart. Je hoeft dan niet meer te wachten op een nieuwe simkaart. De simkaart zit dus in je telefoon gebouwd en is fysiek niet meer aanwezig. Op deze manier kan je overschakelen tussen providers en kan je meerdere nummers tegelijk aan je telefoon toevoegen. Deze nummers kunnen zelfs van verschillende providers zijn. 

eSIM bij Simyo 

Naast T-Mobile heeft Simyo zijn klanten ook de mogelijkheid gegeven om gebruik te maken van eSIM. eSIM heeft precies dezelfde functies als een ‘normale’ simkaart. Bij Simyo betaal je niks extra’s voor eSIM. Je kunt dus gratis je ‘normale’ simkaart omruilen voor eSIM. Bij T-Mobile betaal je als klant de eerste keer het bedrag van €4,20 ex. BTW. Als je dat bedrag hebt betaald kun je twee keer per jaar gratis een nieuwe eSIM aanvragen. Daarnaast is Simyo de eerste en de enige provider die eSIM aanbiedt voor zowel Prepaid als Sim Only. 

Nog meer voordelen 

Als je dus via Simyo eSIM activeert kost het je niks. Ook heb je als je kiest voor eSIM meer ruimte voor een extra simkaart. Dit wordt Dual Sim genoemd. Met een Dual Sim kun je eenvoudig schakelen tussen jouw privé- en werknummer. Simyo is daarnaast de eerste waar je eSIM voor zowel Prepaid als Sim Only kan gebruiken. Je moet er wel rekening mee houden dat als je Prepaid klant bent je nog niet een nieuw nummer kan aanvragen met eSIM. Voor Sim Only klanten is deze mogelijkheid er wel.

eSIM activeren bij Simyo

Zelfs als je een nieuwe klant bent bij Simyo kun je gemakkelijk eSIM activeren. Je moet wel rekening houden met dat maar een aantal telefoons eSIM ondersteunen. Als je je bestelling hebt geplaatst krijg je van Simyo je inloggegevens voor de Simyo app. Wanneer je ingelogd bent moet je een paar stappen volgen en dan is je eSIM geïnstalleerd. Ben je al klant, dan kan je het simpel aanpassen in de Mijn Simyo app. Mocht het alsnog niet lukken kan Simyo jou altijd goed op weg helpen.


Ronald van Rooijen

 Ronald van Rooijen
Ronald van Rooijen heeft al ruim tien jaar ervaring in de telecom. Hij weet alles over telefoons & providers. Ronald heeft interesse in de nieuwste technieken en voorziet consumenten van advies om de best passende provider te vinden.
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

6 oktober 2020
Simyo goedkoopste eSim provider
Heb je een telefoon met eSim of wil je een telefoon met eSim kopen? Bij Simyo heb je...
Lees het volledige artikel
20 februari 2020
Simyo beste klantenservice van 2019
Simyo heeft de beste klantenservice van 2019 op basis van ons uitgebreide onderzoek....
Lees het volledige artikel

Meer over: