T-Mobile biedt als eerste eSIM in Nederland aan

T-Mobile biedt als eerste mobiele provider eSIMs aan. Dit is de nieuwe generatie simkaarten, in plaats van een fysieke simkaart die je zelf in de telefoon moet plaatsen zit de simkaart standaard al in de telefoon.

Wat is een eSIM?

Een eSIM is een vernieuwde versie van de huidige simkaart. In plaats dat je voor je sim only abonnement een fysieke simkaart moet plaatsen in de telefoon, zit de eSIM ingebouwd in je telefoon. De eSIM is veel kleiner dan de huidige simkaarten. T-Mobile is de enige mobiele provider in Nederland die eSIMs aanbiedt. Sinds 21 augustus 2019 kan je als consument gebruik maken van een eSIM bij T-Mobile. In 2017 kondigde Tele2 aan in het ‘najaar van 2017’ ook ondersteuning te bieden voor eSIMs, later heeft de provider dit bericht aangepast naar een selectief aantal landen. Nederland behoorde niet tot deze selectie.

Voordelen van een eSIM

Een eSIM heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de normale simkaart. Op een eSIM kunnen meerdere profielen staan, hierdoor kan 1 telefoon functioneren als privé & werk telefoon. De telefoon is via beide nummers bereikbaar. Een ander bijkomend voordeel is dat de dekking in sommige gevallen beter wordt. Zodra een oude simkaart beschadigt is, zal de verbinding met het netwerk minder stabiel worden. Dit is vooral het geval bij mensen die vaak van simkaart wisselen. Het wisselen van provider zal in de toekomst ook makkelijker gaan met een eSIM kaart, je hoeft als klant dan alleen maar een nieuw profiel te downloaden en je kan theoretisch gelijk gebruik maken van het telefoon abonnement.

Telefoons met eSIM

In Nederland zijn er nog niet veel telefoons die eSIM ondersteunen. Bij T-Mobile kan je alleen met een iPhone Xs, iPhone Xs Max of een iPhone Xr gebruik maken van eSIM. In de nabije toekomst zullen hier ook andere telefoons bijkomen. Het activeren van een eSIM is niet gratis bij T-Mobile, je moet hier éénmalig € 5,09 voor een eSIM. Als je van telefoon verandert, moet je opnieuw € 5,09 betalen voor de eSIM. Bij een normale simkaart zou dit geen extra geld gekost hebben.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

23 januari 2020
T-Mobile begint met het verkopen van 5G abonnementen
T-Mobile komt in februari met een 5G Unlimited abonnement. Dit abonnement is € 2,50 duurder dan...
Lees het volledige artikel
28 november 2019
Vodafone verhoogt de snelheid en kwaliteit van het 4G netwerk
Vodafone verhoogt de downloadsnelheid van het 4G+ netwerk naar 350 Mbit/s. Hierdoor biedt Vodafone...
Lees het volledige artikel

Meer over: