T-Mobile biedt als eerste eSIM in Nederland aan

T-Mobile biedt als eerste mobiele provider eSIMs aan. Dit is de nieuwe generatie simkaarten, in plaats van een fysieke simkaart die je zelf in de telefoon moet plaatsen zit de simkaart standaard al in de telefoon.

Wat is een eSIM?

Een eSIM is een vernieuwde versie van de huidige simkaart. In plaats dat je voor je sim only abonnement een fysieke simkaart moet plaatsen in de telefoon, zit de eSIM ingebouwd in je telefoon. De eSIM is veel kleiner dan de huidige simkaarten. T-Mobile is de enige mobiele provider in Nederland die eSIMs aanbiedt. Sinds 21 augustus 2019 kan je als consument gebruik maken van een eSIM bij T-Mobile. In 2017 kondigde Tele2 aan in het ‘najaar van 2017’ ook ondersteuning te bieden voor eSIMs, later heeft de provider dit bericht aangepast naar een selectief aantal landen. Nederland behoorde niet tot deze selectie.

Voordelen van een eSIM

Een eSIM heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de normale simkaart. Op een eSIM kunnen meerdere profielen staan, hierdoor kan 1 telefoon functioneren als privé & werk telefoon. De telefoon is via beide nummers bereikbaar. Een ander bijkomend voordeel is dat de dekking in sommige gevallen beter wordt. Zodra een oude simkaart beschadigt is, zal de verbinding met het netwerk minder stabiel worden. Dit is vooral het geval bij mensen die vaak van simkaart wisselen. Het wisselen van provider zal in de toekomst ook makkelijker gaan met een eSIM kaart, je hoeft als klant dan alleen maar een nieuw profiel te downloaden en je kan theoretisch gelijk gebruik maken van het telefoon abonnement.

Telefoons met eSIM

In Nederland zijn er nog niet veel telefoons die eSIM ondersteunen. Bij T-Mobile kan je alleen met een iPhone Xs, iPhone Xs Max of een iPhone Xr gebruik maken van eSIM. In de nabije toekomst zullen hier ook andere telefoons bijkomen. Het activeren van een eSIM is niet gratis bij T-Mobile, je moet hier éénmalig € 5,09 voor een eSIM. Als je van telefoon verandert, moet je opnieuw € 5,09 betalen voor de eSIM. Bij een normale simkaart zou dit geen extra geld gekost hebben.

Meer over:

Andere bezoekers bekeken ook:

22 juli 2019
Hollandsnieuwe & Ziggo starten met combivoordeel
Hollandsnieuwe is gestart met extra voordelen voor klanten die ook Ziggo internet & TV voor...
Lees het volledige artikel
24 juni 2019
T-Mobile gaat VoLTE & VoWifi aanbieden in de zomer
T-Mobile heeft op 27 mei VoLTE geactiveerd voor alle klanten die na 29 januari 2019 een abonnement...
Lees het volledige artikel