Sim only vergelijken met prepaid

Sim only vergelijkenDoor sim only te vergelijken met prepaid kan de best passende mogelijkheid gevonden worden. Tegenwoordig zijn sim only abonnementen bijna altijd goedkoper.

Sim only vergelijken met prepaid

Het goedkoopste sim only abonnement van Youfone kost € 3,- per maand voor 100 minuten/smsjes. Hollandsnieuwe heeft de goedkoopst prepaid optie. Dit betekend dat als een consument minder dan 30 minuten per maand belt is een prepaid goedkoper.

Als een consument meer dan 30 minuten per maand belt is een sim only abonnement van Youfone goedkoper. Dit is uiteraard zonder een databundel. Als men gebruik wilt maken van internet is het aanschaffen van een sim only met databundel altijd goedkoper. Hieronder wordt uitgelegd waarom een sim only vaak goedkoper is dan een prepaid simkaart.

Prepaid bij een telefoon

Prepaid was vroeger zeer populair onder jongeren. Dit kwam omdat mobiele abonnementen duur waren in vergelijking met een prepaid simkaart. Daarnaast waren er geen mogelijkheden om een duidelijke vergelijking te maken.

Bij een prepaid simkaart betaalt men voor 10, 20 of 50 euro voor beltegoed. Als al het beltegoed verbruikt is kan men enkel naar noodnummers bellen. Pas na het opnieuw opwaarderen kan men weer bellen of smsen naar vrienden en familie.

Door de veranderingen in de mobiele markt zakt het aantal prepaid gebruikers en neemt het aantal sim only abonnementen toe doordat uit sim only vergelijkingen vaak blijkt dat deze goedkoper zijn.

Mobiele providers en prepaid

Niet iedere mobiele provider biedt de optie voor prepaid. Hieronder zijn alle mobiele providers te zien die een prepaid optie hebben. Tussen de providers zelf zit veel verschil, zo heeft Vodafone het goedkoopste internet bij prepaid simkaart.

Bellen SMS MB Beltegoed houdbaar
€ 0,30 € 0,16 € 1,02 Onbeperkt*
€ 0,30 € 0,15 € 0,01** Onbeperkt*
€ 0,30 € 0,15 € 0,30 Onbeperkt*
€ 0,36 € 0,10 Onbeperkt*
€ 0,15 € 0,15 Onbeperkt*
€ 0,10 € 0,10 € 0,15 Onbeperkt*
€ 0,35 € 0,15 € 2,50 Onbeperkt*
€ 0,10 € 0,10 € 0,10 6 maanden

* Consumenten moeten minimaal één sms/min/MB hebben verbruikt in 6 maanden.
** 100 MB voor € 1,-

De bovenstaande mobiele providers bieden een prepaid optie voor consumenten. Enkele mobiele providers bieden geen internet optie bij een prepaid simkaart. Hollandsnieuwe heeft de goedkoopste prepaid optie van alle mobiele providers. Hier betaalt de consument altijd hetzelfde tarief voor bellen, smsen en internet.

Sim only abonnementen

Om sim only vergelijkingen te maken is het belangrijk dat men weet wat een sim only abonnement precies inhoud. Een sim only abonnement is een vast contract voor één of twee jaar. Een sim only abonnement is dus hetzelfde als een telefoon abonnement maar goedkoper.

Doordat de concurrentie in de mobiele markt hoog is en het belgedrag van de consument verandert is, zijn nu ook sim only abonnementen beschikbaar die maandelijks opzegbaar zijn. Uiteraard zijn deze sim only abonnementen duurder dan de één of twee jarige abonnementen.

Sim only vergelijken mogelijk

Sim only vergelijken met prepaid

Door de komst van virtuele providers zoals Ziggo, Youfone, Tele2, Simyo, Robinmobile, Ben of Telfort is het keuzeaanbod toegenomen. Deze mobiele providers hebben zelf geen eigen netwerk maar huren deze van de grote mobiele providers KPN, Vodafone en T-Mobile. Deze sim only providers komen vaak goed uit sim only vergelijkingen. Dit komt omdat de tarieven laag zijn.

Voor wie is sim only geschikt

Als sim only vergelijkingen uitgevoerd worden kan het beste sim only abonnement gevonden worden. Sim only abonnementen zijn geschikt voor iedere doelgroep.

Vaak kiest men voor telefoon abonnementen omdat deze een nieuwe telefoon ‘gratis’ er bij geven. Echter zijn deze abonnementen duurder dan een goedkope sim only met een losse telefoon. Een consument kan meer dan € 300,- besparen over twee jaar.

Voordelen van prepaid en sim only

Uiteraard hebben prepaid en sim only verschillende voordelen. Het is belangrijk deze in het achterhoofd te hebben bij een sim only vergelijking. Hieronder is een beknopte opsomming van de voordelen voor sim only en de voordelen van een prepaid simkaart.

Sim only Prepaid
  • Goedkoper
  • Altijd kunnen bellen
  • Meer extra mogelijkheden
  • Gespecialiseerd op het verbruik
  • Sneller internet
  • Maandelijkse betaling
  • Geen onverwachte kosten
  • Inzicht in verbruik
  • Beltegoed lang houdbaar
  • Duurder bij regelmatig gebruik

Een sim only heeft meer voordelen dan prepaid simkaart. Daarnaast zijn tegenwoordig applicaties beschikbaar voor de mobiele telefoon die goed inzicht geven in het verbruik van internet. De mobiele providers zelf bieden ook mogelijkheden aan om inzicht te verschaffen in het verbruik.

Sim only hybride

De mobiele provider Vodafone heeft een midden weg gevonden. Vodafone noemt dit hybride, bij Vodafone hybride heeft men een normaal sim only abonnement. Echter als de belbundel en databundel compleet verbruikt zijn kan men niet meer bellen naar vrienden en familie.

Om te kunnen bellen zal de simkaart opgewaardeerd worden zoals dit ook met prepaid gedaan wordt. Deze oplossing is goed voor kinderen zodat er geen onverwachte kosten zijn aan het einde van de maand.

Meer over:

Andere bezoekers bekeken ook:

20 december 2018
Huawei & 5G van providers
Huawei maakt buiten telefoons ook netwerk apparatuur, de VS en Australie denken dat in deze...
Lees het volledige artikel
23 mei 2018
Privacy bij mobiele providers
Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat je de laatste tijd extreem veel updates van privacy...
Lees het volledige artikel