Onbeperkt muziek streamen bij T-Mobile

Onbeperkt muziek streamen bij T-MobileT-Mobile biedt sinds 11 oktober een nieuwe aanbieding aan. Met de nieuwe aanbieding kan je onbeperkt gratis muziek streamen.

Nieuwe aanbieding van T-Mobile

T-Mobile biedt sinds 11 oktober een nieuwe aanbieding aan, consumenten kunnen nu onbeperkt muziek streamen bij een databundel van 6 GB. Het gratis streamen is beschikbaar bij de partijen die aangesloten zijn bij T-Mobile. Momenteel zijn dit: Deezer, HitsNL, Napster, Tidal, Nederland.FM en Spotify. T-Mobile geeft muziek aanbieders de kans om zelf ook hun muziek dienst toe te voegen aan het platform.

Voorwaarden van de aanbieding

Aan de aanbieding zitten uiteraard voorwaarden gekoppeld, één van deze voorwaarden is dat het gratis streamen van muziek uitsluitend geldt voor muziek diensten die zijn aangesloten bij T-Mobile. Muziek streamen via bijvoorbeeld Youtube of Soundcloud zal je nog wél data kosten. Daarnaast betekent dit ook niet dat je gratis een premium versie van de muziek dienst krijgt. T-Mobile vertelt zelf dat afbeeldingen die worden ingeladen op de website zoals bijvoorbeeld een albumhoes van het muziek nummer niet behoren tot het ‘onbeperkt streamen’. De T-Mobile aanbieding is beschikbaar vanaf 22 euro per maand.

Netneutraliteit en andere providers

De actie van T-Mobile lijkt zeer voordelig, dit is het ook. Echter overschrijdt T-Mobile hiermee de netneutraliteit wet die in Nederland is opgesteld. Het kan zijn dat T-Mobile correct handelt volgens de Europese regels maar in Nederland is de netneutraliteit strenger. Vodafone kreeg een aantal jaar geleden een boete van het ACM voor het streamen van netflix zonder dat dit effect heeft op je reguliere internetsnelheid. KPN kreeg te maken met het ACM toen KPN gratis spotify streaming aanbood bij haar grootste databundel (momenteel krijg je spotify premium i.p.v. gratis streamen).