Telefoon aanbieders zien omzet stijgen

Telefoon aanbieder VodafoneVodafone is één van de telefoon aanbieders die de omzet in 2014 heeft zien stijgen in de mobiele telefonie tak.

Minder klanten meer omzet

KPN heeft in 2014 een kleine daling in de omzet gehad, echter kreeg KPN gemiddeld 55.000 nieuwe abonnees per kwartaal erbij. Vodafone daarentegen heeft het aantal klanten zien dalen echter is de omzet gestegen. Dit komt doordat een groot deel van de prepaid klanten weg gegaan zijn bij Vodafone. Het is onbekend of andere telefoon aanbieders meer omzet hebben gehaald

Telefoon aanbieders zien omzet stijgen

Vodafone heeft de omzet zien stijgen aan het einde van 2014. De telefoon aanbieder heeft een daling in het aantal klanten gehad, echter is de omzet gestegen. De telefoon aanbieder verklaard dat een deel van de prepaid klanten gekozen hebben voor een andere telefoon aanbieder.

KPN heeft echter minder omzet in vergelijking met het jaar 2013. Momenteel heeft KPN ongeveer 3,7 miljoen actieve mobiele abonnementen. In 2013 verdiende KPN gemiddeld 31,- per mobiele abonnee per maand, gedurende het jaar 2014 is dit € 27,- per abonnee per maand. De telefoon aanbieders die gebruik maken van het KPN netwerk hebben de kwartaal cijfers nog niet bekend gemaakt.

Meer dataverbruik in 2014

Meer dataverbruik door consumentenEerder vorige week werd bekend dat video streamen op de mobiele telefoon met 230% is toegenomen bij de mobiele aanbieder KPN. Vodafone vermeld deze week dat het dataverbruik gedurende 2014 ook is toegenomen. Daarnaast was eind 2014 ook bekend dat het gemiddelde dataverbruik per consument hoger was dan in 2013.

Opmerkelijk is dat van de 3,7 miljoen abonnees bij KPN maar 1,3 miljoen actief gebruik maken van 4G. Naast 3,7 miljoen mobiele abonnee’s heeft KPN ook 3,8 miljoen pre-paid klanten. In vergelijking met Vodafone zijn dit er ongeveer 2,4 miljoen meer. De klanten klanten hier vermeld zijn inclusief de klanten van de dochterbedrijven.

Minder prepaid bij Vodafone

Telefoon aanbieders bieden vaker maandelijks opzegbare abonnementen aan. Zo bieden andere telefoon aanbieders zoals Simyo, Youfone, Tele2 en Ben allemaal maandelijks opzegbare abonnementen aan. Doordat mobiel internet belangrijk is bij een smartphone kiezen consumenten vaker voor een sim only abonnement dan een prepaid sim kaart aangezien een sim only abonnement goedkoper is.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
6 oktober 2020
Simyo goedkoopste eSim provider
Heb je een telefoon met eSim of wil je een telefoon met eSim kopen? Bij Simyo heb je...
Lees het volledige artikel

Meer over: