T-Mobile verhoogt internetsnelheid naar 256 Mbit/s

T-Mobile verhoogt internetsnelheid naar 256 Mbit/sT-Mobile heeft de downloadsnelheid verhoogd van 225 naar 256 Mbit/s voor alle Go abonnementen. De uploadsnelheid is van 65 naar 75 Mbit/s gestegen. De nieuwe internetsnelheid geldt voor bestaande en nieuwe klanten van T-Mobile. Voor de basis abonnementen van T-Mobile veranderd er niets en blijft de downloadsnelheid 120 Mbit/s.

Internetsnelheid bij T-Mobile

De geraamde downloadsnelheid is 256 Mbit/s geworden. Dit is de snelheid die providers naar buiten toe communiceren. Het is mogelijk om een hogere snelheid te halen dan de geraamde snelheid, dit is de maximaal theoretisch haalbare internetsnelheid. T-Mobile heeft deze laatste snelheid ook verhoogd van 300 Mbit/s naar 450 Mbit/s. Voor deze maximaal theoretisch haalbare downloadsnelheid moet je één van de beste telefoons gebruiken en op de perfecte locatie zijn.

Beste mobiele netwerk

Wij onderzoeken jaarlijks de netwerken van mobiele providers. T-Mobile heeft het beste mobiele netwerk van 2018 doordat ze het stabielste netwerk hebben met de hoogste praktische internetsnelheid. De geraamde internetsnelheid van KPN is met 300 Mbit/s hoger dan T-Mobile. Echter halen klanten van T-Mobile gemiddeld een hogere snelheid in de praktijk.

Reactie woordvoerder T-Mobile

In contracten van mobiele abonnementen staat sinds 15 november 2018 de nieuwe internetsnelheid vermeld. Bij navraag aan de woordvoerder van T-Mobile blijkt de nieuwe snelheid sinds juni 2018 actief te zijn. Dit betekent dat klanten van T-Mobile al ruim een half jaar gebruik maken van de verhoogde internetsnelheid. De snelheid is geleidelijk verhoogd door het toevoegen van zendmasten, het verbeteren van apparatuur en het omzetten van oude mobiele netwerken naar nieuwere technieken. Woordvoerder Joost Vente van T-Mobile heeft naar aanleiding van onze vragen de communicatie over de internetsnelheid verbeterd zodat overal 256 Mbit/s gecommuniceerd wordt.

Ronald van Rooijen

 Ronald van Rooijen
Ronald van Rooijen heeft al ruim tien jaar ervaring in de telecom. Hij weet alles over telefoons & providers. Ronald heeft interesse in de nieuwste technieken en voorziet consumenten van advies om de best passende provider te vinden.
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid staan. Maar...
Lees het volledige artikel
2 februari 2021
Hollandsnieuwe: Sneller 4G & Maandelijks opzegbaar
Sinds vandaag 2 februari 2021 biedt Hollandsnieuwe maandelijks opzegbare abonnementen aan....
Lees het volledige artikel

Meer over: