Nederlandse mobiele providers voldoen niet aan beveiligingsvoorschriften

Nederlandse mobiele providersAgentschap Telecom stelt dat een aantal Nederlandse mobiele providers niet voldoen aan de voorschriften voor beveiliging die de Nederlandse overheid eist. De Nederlandse mobiele providers die hier niet aan voldoen zijn voornamelijk kleinere mobiele providers. Deze mobiele providers registreren kleine incidenten en datalekken niet. Daarnaast maken kleine mobiele providers op een illegale manier gebruik van bel- en mailgegevens. Ook gebruiken mobiele providers onrechtmatig gegevens van klanten door vooraf geen toestemming te vragen.

Onbekend welke Nederlandse mobiele providers niet aan de voorschriften voldoen

Agentschap Telecom heeft niet bekend gemaakt om welke mobiele providers het hier gaat. Wel is bekend dat 55% van de Nederlandse mobiele providers niet voldoet aan de vereisten. Dit komt neer op 128 van de 229 Nederlandse mobiele providers. Alle mobiele providers vallen in Nederland onder een hoofdprovider. De hoofdproviders in Nederland zijn Vodafone, KPN en T-mobile. Het zijn in dit geval de mobiele providers zelf die niet voldoen aan de beveiligingsvoorschriften. Alle hoofdproviders voldoen wel aan de beveiligingsvoorschriften van de Nederlandse overheid.

Wil je weten onder welke hoofdprovider jouw mobiele provider valt?
>Mobiele providers vergelijken

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de...
Lees het volledige artikel

Meer over: