Mobiele provider Vodafone ziet winst dalen

Mobiele provider VodafoneMobiele provider Vodafone verkoopt steeds minder telefoon abonnementen met internet. De telefoonprovider ziet het aantal verkopen van goedkope telefoon abonnementen toenemen. Nederlanders nemen bij Vodafone steeds vaker een smartphone zonder internet. Hollandsnieuwe, een dochter mobiele provider van Vodafone, ziet het aantal verkochte abonnementen met internet sterk toenemen. Nederlanders zijn steeds meer geïnteresseerd in goedkope telefoon abonnementen.

Mobiel internet bij andere mobiele providers

Opvallend is dat Vodafone rapporteerd dat minder nieuwe klanten mobiel internet bij het telefoon abonnement nemen. Over heel Nederland gezien neemt het gebruik van mobiel internet wel toe. De oorzaak ligt waarschijnlijk bij de Red-abonnementen van Vodafone. Deze telefoon abonnementen zijn minder goedkoop dan de oude telefoon abonnementen van de mobiele provider. Bij alle mobiele providers tezamen is het gebruik van mobiel internet over de afgelopen 2 jaar meer dan verdubbeld.

Winstdaling bij mobiele provider Vodafone

De omzet van Vodafone Nederland is tussen april en september 2013 met 4,7 procent gedaald naar 893,5 miljoen euro. De mobiele provider stelt dat de omzet bij andere mobiele providers nog harder gedaald is. De winst is met ongeveer 142 miljoen euro bij Vodafone in dezelfde periode 14,4 procent gedaald.

> Overzicht van mobiele providers en hun dochter providers

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
3 augustus 2020
Update beste provider: Nieuwe acties & 5G
Iedere maand zoeken wij uit welke mobiele provider het goedkoopste is en welke...
Lees het volledige artikel

Meer over: