KPN, beste mobiele provider?

beste mobiele providerAl jaren lang is KPN één van de grootste en beste mobiele providers van Nederland. KPN is dan ook altijd druk bezig met innoveren. Wel is deze mobiele provider één van de duurste. Toch komt KPN misschien wel in aanmerking om de beste mobiele provider te worden. Op dit moment staat Simyo boven aan maar KPN maakt in de toekomst een goede kans om tot de beste mobiele providers te behoren. 

4G van de beste mobiele provider

Het beste 4G netwerk zul je zonder twijfel bij KPN krijgen. Deze provider was de eerste die een dergelijk netwerk uitrolde en is nu nog de enigste die een landelijke dekking heeft weten te realiseren. De andere twee grote providers, T-mobile en Vodafone, zitten echter wel op de hielen. Toch zul je altijd het beste bereik hebben wanneer je klant van KPN bent. Hier word dan ook wel weer de hoofdprijs voor gerekend aangezien KPN dus veel geld in het netwerk moet stoppen. Er word zelfs al getest met een nieuwere versie van 4G door KPN en ze zijn zo zelf verzekerd dat zij aangaven graag een optie te laten maken om bij iPhones voor het 4G netwerk te kiezen in plaats van automatisch overschakelen naar wifi. Dit omdat het 4G netwerk sneller zou zijn dan de meeste wifi hotspots.

Prijzen van de beste mobiele provider

Wat het grootste hekel punt is bij KPN, zijn de prijzen. Hier komt volgens geruchten wel verandering in. Vanwege de tegenvallende cijfers die KPN de laatste tijd moet presenteren aan aandeel houders schijnt het zo te zijn dat ze de prijzen willen gaan aanpassen om de concurrentie aan te gaan met andere providers en zo de beste mobiele provider te worden. De geruchten lijken te kloppen aangezien KPN aangaf de basis abonnementen aan te sluiten op 4G en de limieten twee en een half keer te verhogen.

Maakt KPN kans om de beste mobiele provider te worden?

Eerlijk gezegd denken wij niet dat KPN in staat is de beste mobiele provider te worden. Op het gebied van netwerk lopen ze voor op alle concurenten. Echter zijn er ook kleinere providers die het netwerk van KPN huren. Dit betekend dat zij dus ook een sterk netwerk hebben. KPN klanten krijgen dan wel voorrang maar dit zul je in de praktijk bijna nooit merken. Heel misschien alleen op extreem drukke plekken zoals festivals. Het probleem bij KPN is echter dat zij nooit de lage prijzen van bijvoorbeeld Simyo kunnen behalen waardoor ze dus ook niet zo snel de beste mobiele provider kunnen worden.

>beste mobiele provider

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
3 augustus 2020
Update beste provider: Nieuwe acties & 5G
Iedere maand zoeken wij uit welke mobiele provider het goedkoopste is en welke...
Lees het volledige artikel

Meer over: