Goedkoop bellen over mobiel internet

Goedkoop bellen over mobiel internetDoor de hoge snelheid en stabiliteit van het 4G netwerk is het mogelijk via internet te bellen. Dit is goedkoper dan normaal bellen en de kwaliteit van de gesprekken zijn beter in vergelijking met normaal bellen.

VoLTE is het bellen van de toekomst

Je kan momenteel al bellen via mobiel internet. Dit is goedkoper dan normaal bellen. VoLTE wordt momenteel bij KPN getest, het zal echter nog langer duren voordat iedere consument dit kan gebruiken. VoLTE zal uiteindelijk goedkoper worden dan het bellen over het 3G netwerk, belbundels zullen in de toekomst verdwijnen.

VoLTE en bellen via mobiel internet

KPN is als de eerste mobiele provider in Nederland gestart met het testen van VoLTE. Dit staat voor voice over LTE, dit is dus bellen over het 4G netwerk. Momenteel is het nog niet mogelijk om te bellen over het 4G netwerk. Het is wel mogelijk te bellen via mobiel internet.

Dit kan gedaan worden door middel van verschillende applicaties. Je kan via Skype, Facebook messenger of Whatsapp al bellen over het internet. Het bellen via Facebook messenger en Whatsapp verbruikt het minste data uit je databundel.

Voordelen van VoLTE

Momenteel belt iedereen nog over het 2G en 3G netwerk. Voordat het mogelijk is te bellen over het 4G netwerk moeten er nog een aantal tests uitgevoerd worden. Het bellen over 4G heeft wel enkele voordelen over het reguliere bellen.

Het grootste voordeel is dat de kwaliteit van de gesprekken beter worden. Doordat het 4G netwerk zeer snel is hoeft de data niet verkleind te worden. De gesprekken zullen bij VoLTE sneller tot stand komen, binnen enkele seconden kan je verbonden zijn met de persoon die je probeert te bellen.

Bellen via mobiel internet goedkoper

Momenteel is het bellen over mobiel internet al goedkoper dan iemand normaal bellen. Met VoLTE zal je vooral gaan bellen over het 4G netwerk, hierdoor zullen providers grotere databundels gaan aanbieden en kleinere belbundels. Bellen over het 4G netwerk zal ook goedkoper zijn voor mobiele providers.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
6 oktober 2020
Simyo goedkoopste eSim provider
Heb je een telefoon met eSim of wil je een telefoon met eSim kopen? Bij Simyo heb je...
Lees het volledige artikel

Meer over: