Een losse telefoon met sim only abonnement is goedkoper

Goedkope sim only abonnementenEen goedkoop sim only abonnement met een losse telefoon is goedkoper dan een telefoonabonnement met gratis telefoon.

Wat zijn sim only abonnementen

Bij sim only abonnementen wordt enkel de simkaart geleverd met een databundel en een aantal belminuten. Deze moet uiteraard in een mobiele telefoon worden geplaatst. Bij een sim only abonnement wordt maandelijks een vast bedrag afgeschreven. Dit bedrag varieert met de grootte van het abonnement. Sim only abonnementen zijn goedkoop omdat alleen betaald wordt voor de databundel en de belminuten. Niet voor de telefoon.

Goedkoop sim only abonnement

Iedereen gebruikt een mobiele telefoon anders. De gemiddelde Nederlander heeft een abonnement van 300 belminuten en 1000 MB databundel. Bij Youfone kost dit € 11,- per maand. Kleinverbruikers hebben een kleinere bundel. Het sim only abonnement is voor kleinverbruikers ongeveer 100 belminuten en een databundel tot 500 MB. Het aanschaffen van een losse telefoon en een goedkoop sim only abonnement is voor iedereen goedkoper.

Simlock bij gebruikte mobiele telefoons

Bij het aanschaffen van een losse telefoon is het belangrijk dat deze telefoon simlock vrij is. Dit geldt ook voor telefoons die tweedehands zijn. Zodra de telefoon niet simlock vrij is, bestaat de kans dat de nieuwe simkaart niet geaccepteerd wordt. Mobiele telefoons die een simlock hebben accepteren alleen de simkaart van de telefoonprovider zelf, bijvoorbeeld alleen een simkaart van KPN.

In 2014 niet langer gratis telefoon bij abonnement

Een nieuwe mobiele telefoon is een grote investering. Het concept “gratis telefoon bij abonnement” was bedacht om nieuwe klanten te werfen omdat de telefoon nog niet zo populair was. Momenteel wil iedereen een smartphone met internet. Echter is het aanschaffen van een goedkoop sim only abonnement en een losse smartphone goedkoper dan een abonnement met gratis mobiele telefoon. Meer consumenten nemen nu een goedkoop sim only abonnement met een losse telefoon.

Sim only abonnementen zijn goedkoper

Het aanschaffen van een sim only abonnement en een losse mobiele telefoon is goedkoper dan een telefoonabonnement met gratis telefoon. Hieronder is een vergelijking met een high-end toestel:

Sony Xperia Z2

Abonnement met gratis telefoon Sim only abonnement met losse telefoon
Telefoonprovider
Abonnement 300 Min + 1000 MB 275 Min/SMS/MB + 1000 MB
Prijs per maand € 44,- € 15,50
Toestelprijs Gratis € 477,-
Totaalprijs € 1056,- € 849,-


Het aanschaffen van een sim only abonnement met een losse telefoon is meer dan € 200,- goedkoper dan een telefoonabonnement met gratis telefoon. Dit is duidelijk te zien in de tabel hierboven. Naast dat het aanschaffen van een sim only abonnement goedkoper is, passen deze abonnementen vaak beter.

> Bekijk de goedkoopste sim only abonnementen

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

23 januari 2020
T-Mobile begint met het verkopen van 5G abonnementen
T-Mobile komt in februari met een 5G Unlimited abonnement. Dit abonnement is € 2,50 duurder dan...
Lees het volledige artikel
28 oktober 2019
5G, de 5e generatie van mobiel internet
In 2020 staat de uitrol van het 5G netwerk op de planning. Dit supersnelle netwerk zal ervoor...
Lees het volledige artikel

Meer over: