Downloadsnelheid van provider is minder belangrijk

In Nederland bieden alle providers de mogelijkheid aan om een 4G abonnement aan te schaffen. Omdat 4G ver door ontwikkeld is in Nederland hebben alle providers een hoge downloadsnelheid. Het kan voordelig zijn om voor een lagere downloadsnelheid te kiezen.

Verschil tussen 3G & 4G

Het grootste verschil tussen 3G & 4G is de maximale downloadsnelheid. 4G staat voor 4de generatie internet, dit is de opvolger van 3G. Zoals eerder vermeldt is het grootste verschil tussen 3G & 4G de downloadsnelheid. Bij 3G is deze maximaal 14,4 Mbit/s. Bij 4G is dit meer dan 20x zo hoog. Zo biedt KPN een downloadsnelheid aan van 300 Mbit/s. Naast dat de downloadsnelheid van 4G hoger is, is de dekking van 4G ook beter. Dit verschil in dekking is vooral te merken op locaties waar veel mensen aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een groot treinstation zoals Amsterdam of Utrecht, tijdens een voetbalwedstrijd of tijdens een groot festival.

Downloadsnelheid per provider

Momenteel bieden alle mobiele providers een 4G abonnement aan. Daarnaast ondersteunen alle nieuwe telefoons een 4G verbinding. Omdat 4G al meerdere jaren beschikbaar is, hebben de netwerkbeheerders volledige dekking in Nederland. Hieronder is een overzicht van de maximale downloadsnelheid per provider.

Internetsnelheid
350 Mbit/s Bestellen
350 Mbit/s Bestellen
256 Mbit/s Bestellen
256 Mbit/s Bestellen
225 Mbit/s Bestellen
200 Mbit/s Bestellen
200 Mbit/s Bestellen
75 Mbit/s Bestellen
75 Mbit/s Bestellen

Op het moment van schrijven zit er tussen de hoogste downloadsnelheid en de laagste downloadsnelheid een verschil van 225 Mbit/s. Het verschil in snelheid komt omdat Simpel 4G biedt terwijl KPN gratis 4G+ heeft. Met 4G+ kan je een hogere downloadsnelheid behalen, dit komt omdat je telefoon meerdere frequenties bundelt.

Snelheid minder belangrijk

Een verschil van 225 Mbit/s in downloadsnelheid is veel, echter zal de gemiddelde consument hier minder van merken. De gemiddelde downloadsnelheid van Simpel ligt rond de 20 á 30 Mbit/s en die van KPN tussen de 40 en 70 Mbit/s. Het verschil tussen de twee providers is hierdoor dus kleiner in de werkelijkheid. Met een downloadsnelheid van 30 Mbit/s starten de meeste Youtube video’s gelijk, enkel als je vaak grote bestanden download of Netflix kijkt op je telefoon zal je er iets van merken. Voor een groot deel van de consumenten is het voordeliger om een goedkoper abonnement met een lagere downloadsnelheid te nemen.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de...
Lees het volledige artikel

Meer over: