De beste sim only provider

De beste sim only providerDe beste sim only provider verschilt per doelgroep. Daarom is het kiezen van de beste sim only provider belangrijk.

De beste sim only provider kiezen

Sim only abonnementen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen. Het grootste voordeel van sim only is dat het zeer goedkoop is. De beste sim only providers bieden abonnementen aan tegen een zeer lage prijs. De concurrent van sim only is prepaid, echter is dit een stuk duurder. Daarnaast wordt het aantal prepaid gebruikers ieder jaar minder.

Doordat meer consumenten naar de beste sim only providers gaan wordt de concurrentie ook groter. Hierdoor concurreren de beste sim only providers met elkaar en wordt de markt ieder jaar goedkoper en flexibeler. Dit is te zien omdat enkele sim only providers sinds kort abonnementen aanbieden die per maand opzegbaar zijn.

Virtuele sim only providers

De beste sim only providers van dit moment zijn virtuele providers. Virtuele providers zijn dochter bedrijven van KPN, T-Mobile en Vodafone. De virtuele providers maken gebruik van het netwerk van de hoofd provider. Dit kan zijn van KPN, T-Mobile of Vodafone.

Virtuele providers richten zich vaak specifiek op één doelgroep en bieden daarnaast ook extra mogelijkheden voor deze doelgroep aan. Bekende doelgroepen in de sim only wereld zijn: Studenten, kleinverbruikers en grootverbruikers.

Extra mogelijkheden bij de beste sim only provider

De beste sim only providers bieden extra service bij het abonnement. Zo hebben Simyo klanten toegang tot een snel 4G netwerk; Youfone klanten kunnen per maand het contract opzeggen en klanten bij hollandsnieuwe krijgen gratis hun oude nummer. De extra mogelijkheden zijn gericht op de doelgroep. Het 4G netwerk is zeer aantrekkelijk voor studenten.

Verschillen in de doelgroepen

Studenten gebruiken onderweg in de trein of bus veel internet. Providers die onbeperkt internet aanbieden zijn daardoor beter voor studenten. Met onbeperkt internet zijn er geen onverwachte kosten aan het eind van de maand.

Kleinverbruikers zijn consumenten die amper bellen maar wel de zekerheid willen altijd te kunnen bellen. grootverbruikers daarentegen bellen vaak en willen daarom ook een grote belbundel of gebruik maken van een onbeperkt abonnement.

De beste sim only provider

De beste sim only provider verschilt per doelgroep. Studenten hebben meer profijt van een grote databundel en kleinverbruikers zijn zeer goedkoop uit bij hollandsnieuwe. Hieronder is een vergelijking tussen de beste sim only providers.

Telefoonnetwerk KPN KPN Vodafone
Buiten bundel gratis internet*
Onbeperkt bellen
Grootste databundel 2500 MB 2500 MB 1000 MB
4G mogelijk
Houdbaarheid bundel 1 maand 1 maand 3 maanden
Maandelijks opzegbaar
Beste doelgroep Studenten Grootverbruikers Kleinverbruikers
*Zodra de databundel is verbruikt wordt de downloadsnelheid 64kb/s.

Simyo is de beste sim only provider voor studenten. Dit komt omdat Simyo grote databundels aanbiedt en toegang geeft tot een snel KPN 4G netwerk. Hoewel Youfone en dochterbedrijf van KPN is krijgen klanten bij Youfone geen toegang tot het 4G netwerk.

Youfone is echter de beste sim only provider voor grootverbruikers. Youfone is de enige van de beste sim only providers die een onbeperkt bellen abonnement aanbiedt.

Hollandsnieuwe is de beste sim only provider voor kleinverbruikers. Het beltegoed bij deze provider is standaard 3 maanden geldig, bij Simyo en Youfone is dit maar 1 maand geldig.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de...
Lees het volledige artikel

Meer over: