Databundel en belbundel bij telefoon aanbieders

Verschil databundel en belbundel bij telefoon aanbiedersWeinig mensen realiseren dat uploaden ook de databundel verbruikt. Gebeld worden verbruikt echter geen minuten uit de belbundel bij telefoon aanbieders.

Verschil databundel en belbundel telefoon aanbieders

De databundel bij telefoon aanbieders wordt kleiner als je upload en download. Bij een belbundel wordt de bundel alleen kleiner als je zelf daadwerkelijk belt. De bundel wordt niet kleiner als naar je gebeld wordt.

Het verschil tussen een databundel en een belbundel bij telefoon aanbieders is dat downloaden (vergelijkbaar met bellen) en uploaden (vergelijkbaar met gebeld worden) van dezelfde bundel afgaan. Dit is niet bij een belbundel, deze wordt alleen kleiner als de nummerhouder zelf belt.

Databundel bij telefoon aanbieders

Telefoon aanbieders bieden bij een telefoon abonnement vaak een databundel aan. Dit is optioneel, het is echter wel raadzaam om dit bij een telefoonabonnement aan te schaffen. Internet verbruik buiten de databundel kost namelijk al snel tussen de 15 en 20 cent per MB afhankelijk van de telefoon aanbieder. Internet verbruik met een databundel is gratis tot de databundel totaal verbruikt is.

Met een gemiddeld internet verbruik van 500 MB per maand kost dit € 3,- tot € 4,- per dag. Hierdoor is een databundel aangeraden bij een smartphone. Bij uploaden en downloaden wordt de databundel verbruikt. Als de databundel verbruikt is, worden kosten gerekend voor het ontvangen en versturen van whatsapp berichten. Buiten de bundel internetten wordt altijd afgerond naar 100 KB, in 1 MB zit 1000 KB.

Belbundel bij telefoon aanbieders

In tegenstelling tot het dataverbruik wordt de belbundel niet beïnvloed als je gebeld wordt. Dit komt omdat bijna altijd bereikbaar is als deze uitstaat, tenzij de telefoon in vliegtuigmodus staat. Je kan immers niet beïnvloeden of iemand jou gaat bellen of niet. Het aanschaffen van een belbundel is tegenwoordig niet verplicht. Vergelijk de telefoon aanbieders of het mogelijk is enkel een bel bundel aan te schaffen.

Zonder belbundel ben je nog steeds bereikbaar, echter betaal je altijd tijdens het bellen buiten bundel kosten. De kosten voor buiten de bundel bellen bij telefoon aanbieders liggen rond de 20 cent per minuut / per sms. Een gesprek wordt altijd afgerond naar hele minuten, hierdoor is buiten de bundel bellen duurder dan buiten de bundel internetten. Een telefoongesprek wordt niet altijd afgerond naar hele minuten

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de...
Lees het volledige artikel

Meer over: