Ben verhoogt 4G snelheid naar 75 Mbit/s

Ben zal vanaf medio januari de maximale 4G snelheid verhogen naar 75 Mbit/s. De huidige maximale 4G snelheid bij Ben is 25 Mbit/s.

Hogere 4G snelheid bij Ben

Volgens de klantenservice van Ben zal de hogere snelheid medio januari worden aangeboden. De gemiddelde snelheid zal dan rond de 50 Mbit/s liggen en maximaal 75 Mbit/s zijn. Daarnaast zouden de bundels hetzelfde blijven. De huidige aanbieding is volgens de klantenservice tot 7 januari geldig. De verwachting is dat de nieuwe 4G snelheid vanaf 8 januari verkrijgbaar is. Bij de huidige aanbieding krijgen nieuwe klanten extra MB’s in het sim only abonnement. Het is nog niet duidelijk of de verhoging van de 4G snelheid ook beschikbaar zal zijn voor bestaande klanten.

Ben ten opzichte van andere goedkope providers met 4G

Belbundel Databundel 4G snelheid Maandelijkse kosten
300 min/sms 1500 MB 75 Mbit/s* € 16,50**
250 min/sms 2000 MB 50 Mbit/s € 20,-
300 min/sms 2000 MB 150 Mbit/s € 26,-
300 min/sms 2500 MB 150 Mbit/s € 30,-

* De verwachte 4G snelheid van Ben
** Prijs exclusief aanbieding

Wanneer de huidige aanbieding eindigt is Ben nog steeds een goedkope mobiele provider. Momenteel is Ben geen snelle mobiele provider met een 4G snelheid van 15 Mbit/s of 25 Mbit/s. Als de werkelijke snelheid wordt verhoogd naar 75 Mbit/s zal Ben een gemiddelde 4G snelheid bieden in vergelijking met de andere goedkope providers. Als naast de verhoging van de 4G snelheid ook de aanbieding geldig blijft is Ben ook een goedkope provider.

Update vanuit Ben

Zojuist heeft David van Eeghen, woordvoerder van T-Mobile en Ben, naar aanleiding van ons artikel bevestigd dat de internetsnelheid van Ben omhoog gaat. Per mail laat hij het volgende weten. “Het klopt dat BEN plannen heeft om binnenkort sneller mobiel internet te gaan aanbieden.[…] Eind januari komt hierover meer nieuws.” De lanceerdatum die eerder door de klantenservice werd genoemd bleek dus niet geheel juist: eind deze maand zal Ben de hogere snelheid officieel bekendmaken. Nog even geduld voor klanten van Ben.

Update: 16:21 – 7 januari 2016

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
2 februari 2021
Hollandsnieuwe: Sneller 4G & Maandelijks opzegbaar
Sinds vandaag 2 februari 2021 biedt Hollandsnieuwe maandelijks opzegbare...
Lees het volledige artikel

Meer over: