Tarief voor het bellen vanuit Nederland naar EU landen nog steeds duur

Bellen van Nederland naar EU landenSinds 15 juli jl. is het mogelijk om te bellen en te internetten in de EU vanuit je eigen data- en belbundel. Dit geldt echter niet voor het bellen naar EU landen vanuit Nederland. Deze kosten kunnen afhankelijk van je mobiele provider oplopen tot 90 eurocent per minuut. Maar er zijn goedkopere opties, zoals het onbeperkt bellen abonnement van KPN. Voor € 26 euro per maand bel je met dit abonnement onbeperkt vanuit Nederland naar landen binnen de EU.

Roam like at home

Roaming is een technologie die het mogelijk maakt om buiten het dekkingsgebeid van je eigen provider te bellen en te internetten. Roamen wordt pas actief wanneer je je buiten dekkingsgebeid van je provider bevindt. Heb je een Nederlandse provider dan wordt roaming pas ingeschakled wanneer je je buiten Nederland bevindt. Wanneer je vanuit Nederland naar een ander EU land belt bevindt je in het dekkingsgebeid van de provider en betaal je vaak het duurdere buitenbundel tarief.

Dat de tarieven voor het bellen vanuit Nederland naar EU landen niet binnen de nieuwe EU wetgeving valt is slecht nieuws voor de frequente buitenlandbeller. Gelukkig bieden aan aantal providers specifieke abonnementen aan voor het bellen naar EU landen vanuit Nederland. In onderstaande overzichten zijn de kosten voor het bellen naar EU landen vanuit Nederland per mobiele provider gerangschikt.

Tarief
€ 0,23 per minuut*
€ 0,23 per minuut*
€ 0,23 per minuut
€ 0,23 per minuut
€ 0,25 per minuut*
€ 0,51 per minuut
€ 0,51 per minuut
€ 0,51 per minuut
€ 0,60 per minuut
€ 0,90 per minuut

*Mobiele providers KPN, T-Mobile en Vodafone bieden naast een tarief per minuut ook abonnementen aan die het bellen naar EU landen vanuit Nederland een stuk voordeliger maken:

BelbundelPrijs p/m
120 minuten€ 19,-
Onbeperkt€ 26,-
20 minuten€ 36,-

Goedkoopste mobiele provider voor het bellen naar EU landen vanuit Nederland

Bel je minder dan 120 minuten per maand naar een land binnen de EU dan is het T-Mobile Go basic abonnement de goedkoopste optie. Dit abonnement kost 19 euro per maand en laat je 120 minuten per maand vanuit Nederland bellen naar landen binnen de EU. Bel je meer dan 120 minuten per maand naar een land Binnen de EU dan is KPN de voordeligste mobiele provider. Het KPN Onbeperkt bel/sms abonnement kost € 26,- per maand. Met dit abonnement kan er onbeperkt vanuit Nederland naar EU landen worden gebeld.

Tele2 is met stip de duurste provider om vanuit Nederland naar een EU land te bellen met een tarief van 90 eurocent naar mobiele nummers en 65 eurcent naar vaste nummers. Een telefoongesprek van 15 minuten naar een mobiel nummer in Frankrijk kost bij Tele2 maar liefst € 13,50.

Mobiele provider Youfone biedt een speciale module aan om goedkoper naar het buitenland te kunnen bellen. De prijs voor het bellen naar EU landen vanuit Nederland is met de module 25 eurocent per minuut i.p.v. 60 eurocent per minuut die Youfone standaard rekent. De module kost 2 euro per maand en kan gecombineerd worden met ieder abonnement van Youfone.