Review van Youfone: Goedkoop maar let op de voorwaarden

Youfone is de provider die vaak de goedkoopste provider van de maand is. De provider is goedkoop voor kleinverbruikers maar ook gemiddelde en grootverbruikers. 

Geschiedenis van Youfone

Youfone is in 2008 opgericht door Valetijn Resing. Helaas had Youfone een minder goede start, in 2010 werd Youfone failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Kort na deze uitspraak maakte Youfone een doorstart. Sindsdien gaat het goed met Youfone, de provider biedt naast mobiele abonnementen ook vast internet en TV aan.

In september 2017 is Youfone begonnen met het aanbieden van vast internet & TV. Wat opmerkelijk is, is dat Youfone geen korting geeft aan klanten die zowel mobiele telefonie als een vast internet abonnement hebben bij de provider.

Goedkoopste provider

Goedkoopste mobiele provider van 2020Bij ons onderzoek naar de goedkoopste provider kijken we naar drie type verbruikers. Kleinverbruikers, gemiddelde verbruikers en grootverbruikers. Het verbruik van deze drie opgesteld aan de hand van onderzoeken zoals de Telecommonitor van de ACM en onze eigen data.

In de maand Juli was Youfone sinds een lange tijd niet de goedkoopste provider. Buiten de maand Juli is Youfone altijd de goedkoopste provider geweest voor minimaal 1 van de drie groepen verbruikers.

Voorwaarden belangrijk

Hoewel Youfone vaak de goedkoopste abonnementen biedt, heeft de provider minder goede voorwaarden. De voorwaarden van een provider worden pas belangrijk nadat je enige tijd gebruik maakt van je telefoon abonnement. Een voorbeeld hiervan is de klantenservice, bij KPN kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week de klantenservice bellen. Wanneer je de klantenservice nodig hebt, zullen ze er voor je zijn.

Naast dat de klantenservice niet 24 uur per dag bereikbaar is, is er bij Youfone nog een ander belangrijk punt. Dit is wat er gebeurd als je je hele databundel verbruikt hebt. Bij andere providers wordt dan je internetsnelheid verlaagt naar 64 Kb/s. Bij Youfone is dit niet, je behoudt je normale downloadsnelheid. Echter betaal je wel extra per MB die je verbruikt, het kan dus zijn dat je 10 euro extra moet betalen omdat je te veel data verbruikt hebt.

Netwerk van KPN

Youfone maakt gebruik van het KPN netwerk. Hierdoor beheren ze niet het eigen netwerk, je bereik en dekking is hetzelfde als bij KPN. Mocht je huidige provider KPN zijn dan zal de dekking hetzelfde blijven. Youfone biedt een maximale downloadsnelheid van 256 Mbit/s aan, dit is tegenwoordig de iets hoger dan de gemiddelde downloadsnelheid.

Conclusie: Youfone goedkoop maar let op de voorwaarden

Voor alles wat je krijgt bij Youfone is het een goede & goedkope provider. Hierbij moet je wel goed rekening houden met je verbruik. Kies bij Youfone een databundel die boven je huidige verbruik zit. Dan heb je weinig kans dat je extra kosten moet betalen omdat je over je databundel heen bent gegaan.

Ronald van Rooijen

 Ronald van Rooijen
Ronald van Rooijen heeft al ruim tien jaar ervaring in de telecom. Hij weet alles over telefoons & providers. Ronald heeft interesse in de nieuwste technieken en voorziet consumenten van advies om de best passende provider te vinden.
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

14 januari 2022
Aankondiging Samsung Galaxy S22 telefoons
Op 8 februari 2022 heeft Samsung een evenement georganiseerd om nieuwe telefoons aan...
Lees het volledige artikel
14 januari 2021
Tele2 biedt 5G aan!
Tele2 biedt per vandaag 14 januari 2021 5G internet aan! Tele2 is hiermee de vierde...
Lees het volledige artikel

Meer over: