Tele2 lanceert 4G netwerk

Tele2 snel 4G internetTele2 is begonnen met het overzetten van bestaande klanten op het 4G netwerk. Momenteel heeft Tele2 enkel 4G dekking in de Randstad.

Bestaande klanten krijgen snel internet

Tot enkele dagen geleden bood Tele2 enkel een downloadsnelheid van 14,4 Mbit/s. Dit is voor een groot deel van de Tele2 klanten veranderd. Tele2 is namelijk begonnen met het activeren van het 4G netwerk. Bestaande klanten worden momenteel gefaseerd overgezet op het 4G netwerk. Nieuwe klanten zullen later worden overgezet op het 4G netwerk.

Tele2 heeft snel internet

De verwachte praktische snelheid van het Tele2 netwerk is momenteel 50 Mbit/s. Tele2 heeft zelf nog geen abonnementen gelanceerd waar de downloadsnelheid van 4G bekend is. Bestaande klanten zijn vanaf maart 2015 overgezet, het kan zijn dat je als bestaande klant nog niet overgezet bent.

Het overzetten van de klanten gaat gefaseerd en de selectie procedure is willekeurig. Als je een mobiele telefoon hebt die 4G aankan zal je binnen een paar maanden overgezet zijn op het 4G netwerk van Tele2. Nieuwe klanten worden overgezet op het 4G netwerk als alle bestaande klanten zijn overgezet.

Huidige dekking van 4G van Tele2

Doordat Tele2 een dochterbedrijf is en 2G en 3G aanbiedt via het netwerk van T-Mobile gebruiken ze ook de bestaande T-Mobile masten om de zendkasten te installeren. Hierdoor hoeven er enkel vergunningen aangevraagd te worden en weinig tot geen nieuwe masten geplaatst te worden. Hierdoor kan Tele2 zeer snel een grote dekking creëren. Hieronder is een afbeelding van de huidige dekking.

Dekkingskaart Tele2

De blauwe kleur op de kaart zijn de plekken waar je enkel buiten een 4G verbinding hebt. Op de roze plekken kan je ook binnenshuis verbinding maken met het 4G netwerk.

Momenteel hebben enkel klanten in de Randstad een 4G verbinding. Het kan zijn dat je telefoon ook verbinding maakt met het 4G buiten de randstad. Als dit gebeurt is Tele2 waarschijnlijk een nieuwe mast aan het testen bij jou in de buurt. Bekijk ook de dekkingskaart van KPN, Vodafone en T-Mobile.

LTE Advanced van Tele2

Tele2 zegt zelf LTE Advanced aan te bieden. Momenteel wordt enkel de 800 MHz frequentie gebruikt echter bezit Tele2 ook over een 2600 MHz frequentie. Je kan via het antenneregister zien waar alle 4G masten staan. Tele2 maakt gebruik van de 800 MHz frequentie, KPN maakt gebruik van de 816 MHz frequentie en Vodafone maakt gebruik van de 806 MHz frequentie.

Tele2 gelijk snel internet

Tele2 heeft vanaf april 2015 een eigen 4G netwerk. KPN, T-Mobile en Vodafone hebben voor particulieren al een 4G netwerk, Ziggo heeft wel een 4G netwerk maar deze is momenteel enkel voor zakelijke klanten. Tele2 laat wel gelijk weten dat het van plan is een 4G+ netwerk op te zetten. Hiervoor gebruiken ze de 800 MHz en 2600 MHz frequentie. Eerst worden alleen de 800 MHz zendmasten geactiveerd.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

14 januari 2021
Tele2 biedt 5G aan!
Tele2 biedt per vandaag 14 januari 2021 5G internet aan! Tele2 is hiermee de vierde...
Lees het volledige artikel
27 juli 2020
5G beschikbaar bij drie netwerken
De 5G veiling is onlangs afgelopen. Dit betekend dat de beschikbare 5G frequenties...
Lees het volledige artikel

Meer over: