Tele2 heeft bijna een landelijke 4G dekking

Tele2 heeft landelijke dekking in 2016Het 4G netwerk van Tele2 zal in kwartaal 1 van 2016 landelijk dekkend zijn. Hiermee zal Tele2 de vierde netwerkbeheerder worden die een landelijke 4G dekking heeft.

Tele2 heeft landelijke dekking in 2016

Tele2 heeft volgens het rapport over de cijfers van kwartaal 2 een 4G dekking van 80% van de inwoners in Nederland. Op de dekkingskaart van Tele2 is te zien dat er nog enkele witte plekken zijn in Groningen en rond Harderwijk. Tele2 heeft momenteel in de randstad een goede 4G dekking. De mobiele provider verwacht begin 2016 een landelijke dekking te hebben. Zodra Tele2 een landelijke dekking heeft zal het ook haar VoLTE netwerk activeren. Hiermee kunnen klanten bellen over het 4G netwerk van Tele2.

4G netwerk van andere provider

In Nederland zijn er nu twee netwerkbeheerders die een volledige landelijke dekking hebben. Dit zijn KPN en Vodafone. In april 2014 claimde KPN een volledige 4G dekking, Vodafone claimde de volledige 4G dekking in september 2014. Het is niet mogelijk 100% van Nederland 4G dekkend te maken. Vooral in de grensgebieden is het lastig omdat mobiele providers zich aan internationale regels moeten houden. Hierdoor kunnen zendmasten niet op volle capaciteit werken.

T-Mobile verwacht in oktober 2015 een volledig landelijke dekking te hebben, momenteel kan ongeveer 90% van de inwoners in Nederland gebruik maken van het 4G netwerk van T-Mobile. Doordat T-Mobile een frequentie van 1800 MHz gebruikt voor haar 4G netwerk moet deze mobiele provider meer zendmasten plaatsen dan KPN en Vodafone. Dit komt omdat deze mobiele providers gebruik maken van een lagere frequentie. Een lage frequentie heeft een groter bereik dan een hogere frequentie. Tele2 maakt gebruik van een lage frequentie én een hoge frequentie hierdoor kan Tele2 al 4G+ aanbieden.

Vier netwerken meerdere voordelen

Hoewel het lijkt alsof iedereen 4G aanbiedt zit er een groot verschil tussen de verschillende netwerken. Het KPN netwerk heeft een betere dekking in dunbevolkte gebieden. Bij Vodafone is 4G+ beschikbaar in de meeste grote steden, KPN heeft enkel in 7 steden 4G+ beschikbaar. T-Mobile heeft de hoogste praktische 4G internetsnelheid, dit komt omdat T-Mobile elke zendmast met het glasvezel netwerk koppelt terwijl KPN en Vodafone de verschillende zendmasten met elkaar koppelen.

Tele2 is op schema

Tele2 is druk bezig een landelijk 4G netwerk te creëren. De mobiele provider is momenteel op schema, volgens de planning uit kwartaal 4 van 2014. Hierboven is de originele planning van Tele2 te zien. Naast het opzetten van een landelijk netwerk is Tele2 ook bezig al haar 841.000 klanten over te zetten op het 4G netwerk. Het is echter onbekend hoeveel van deze klanten al over zijn op het 4G netwerk. Nieuwe klanten worden gelijk aangesloten op het 4G netwerk.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
14 januari 2021
Tele2 biedt 5G aan!
Tele2 biedt per vandaag 14 januari 2021 5G internet aan! Tele2 is hiermee de vierde...
Lees het volledige artikel

Meer over: