Goedkoop bellen via internet

Bellen via internetHet is hedendaags mogelijk om goedkoop te bellen via internet. Bovendien is het goedkoper dan normaal mobiel bellen.

Applicaties die veel internet verbruiken

De grootverbruikers van internet op de smartphone zijn: Skype, Youtube, Spotify en Facetime. Deze vier applicaties verbruiken allemaal veel internet als hier gebruik van wordt gemaakt.

Video bellen is mogelijk via Skype en Facetime echter verbruikt Skype 18 MB per minuut tijdens video bellen en Facetime 3 MB per minuut. Hierdoor is het beter gebruik te maken van Facetime als via video gebeld wordt naar een mobiel. Het bellen via internet kan het goedkoopst door middel van Facebook Messenger.

Nieuwe manieren van bellen

Social media neemt het dagelijks leven over, veel consumenten maken hier gebruik van. Een aantal maanden geleden heeft Facebook een nieuwe mogelijkheid geïntroduceerd. Het is nu door middel van Facebook Messenger mogelijk te bellen. Hierdoor kan iedereen met Facebook over het internet bellen. Let op beiden toegang moeten hebben tot het internet.

Laag verbruik met bellen via internet bij Facebook

Bellen via FacebookBellen via Facebook Messenger kost ongeveer 400 KB per minuut. De vergelijkbare applicatie Skype verbruikt 6 MB per minuut, de applicatie van Facebook gebruikt 15x minder data als Skype. Het bellen via Facebook is daarom een goed alternatief voor consumenten met een kleine belbundel maar een grote databundel.

Het is aangeraden een 3G verbinding beschikbaar te hebben voor het bellen over het internet. Bij een trage verbinding zal de kwaliteit van het gesprek slechter zijn over het internet. Als je vaak naar vaste nummers wilt bellen kan dit niet met Facebook. Hoewel Skype meer verbruikt is de kwaliteit niet merkbaar beter.

Goedkoper bellen via internet

De gemiddelde kosten per minuut bij een Youfone bundel van 250 minuten zijn € 0,016 per minuut. Terwijl de gemiddelde kosten van internet bellen bij een databundel van 200 MB € 0,01 per minuut zijn. Met een databundel van 200 MB kan je ongeveer 500 minuten bellen. Voor € 1,- kan je 100 minuten bellen via het internet, via de reguliere manier kan er 62 en een halve minuut worden gebeld. Bellen via internet is dus 60% voordeliger.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
14 januari 2021
Tele2 biedt 5G aan!
Tele2 biedt per vandaag 14 januari 2021 5G internet aan! Tele2 is hiermee de vierde...
Lees het volledige artikel

Meer over: