Bereik van mobiele telefoon aanbieders

Bereik mobiele telefoon aanbiedersHet bereik van mobiele netwerken is niet altijd optimaal. In sommige gevallen kunnen mobiele telefoon aanbieders hier iets aan doen maar soms ook niet. Welke mobiele telefoon aanbieders zijn het beste met betrekking tot bereik?

Bereik van mobiele netwerken

Er zijn in Nederland drie aanbieders van mobiele netwerken: KPN, Vodafone en T-mobile. Alle mobiele telefoon aanbieders vallen onder deze drie netwerken. Het gebeurt soms dat een netwerk in een bepaald gebied geen bereik heeft. Dit kan een aantal redenen hebben. Ten eerste kan het zo zijn dat het gebied niet onder de dekking van dat netwerk valt. Als een netwerk zegt dat het landelijke dekking heeft, is dit meestal 95% tot 99%. Het kan dus voorkomen dat iemand daar net buiten valt. Het kan ook zo zijn dat de zendmasten niet meer goed zijn. Tenslotte worden netwerken drukker omdat er steeds meer apparaten op het netwerk komen, zoals smartphones en tablets. Dit kan er voor zorgen dat het netwerk druk is en slecht bereik heeft.

Wat doen mobiele telefoon aanbieders

In het geval dat een netwerk in een bepaald gebied geen bereik heeft kan een klacht indienen helpen. Dit kan een mobiele telefoon aanbieder aan sporen om bijvoorbeeld zendmasten in dat gebied te plaatsen. Als het om verouderde zendmasten gaat kan dit verholpen worden door de apparatuur te vervangen. Veel mobiele telefoon aanbieders zijn al mee bezig met de zendmasten te vernieuwen waardoor het bereik beter wordt. Dat er steeds meer apparaten op een netwerk komen is moeilijk te vermijden. De overgang naar 4G op veel plekken zorgt ervoor dat het 3G netwerk een stuk rustiger wordt. Mobiele telefoon aanbieders proberen hier rekening mee te houden door 4G het eerst beschikbaar te maken in drukke gebieden.

Beste mobiele telefoonaanbieder kiezen

Het netwerk met de beste dekking in Nederland op het moment is KPN. De mobiele telefoon aanbieders die hieronder vallen zijn Hi, Telfort, Simyo, Youfone en Robin Mobile. Youfone is op dit moment de goedkoopste mobiele telefoonaanbieder om te kiezen. Simyo is ook heel voordelig en scoort hoger op klantenservice waardoor dit de beste mobiele telefoon aanbieder is om te kiezen.

>Bekijk dekking van mobiele telefoon aanbieders

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

14 januari 2021
Tele2 biedt 5G aan!
Tele2 biedt per vandaag 14 januari 2021 5G internet aan! Tele2 is hiermee de vierde...
Lees het volledige artikel
27 juli 2020
5G beschikbaar bij drie netwerken
De 5G veiling is onlangs afgelopen. Dit betekend dat de beschikbare 5G frequenties...
Lees het volledige artikel

Meer over: