3G of 4G internet kiezen bij een sim only abonnement.

3G of 4G bij de beste sim only providerDe beste sim only provider in 2015 is Simyo. Bij deze sim only provider is het mogelijk ook 4G te krijgen.

Beste sim only abonnement met 3G of 4G

De keuze tussen 3G en 4G verschilt per consument, als je vaak op het internet zit is 4G de betere keuze. Mobiel internet via 4G blijft altijd snel, zelfs in drukbevolkte gebieden zoals een centraal station.

Momenteel neemt het gemiddeld mobiel internet verbruik elk jaar toe, dit komt mede door het 4G netwerk. Doordat de mobiele internet snelheid vele malen hoger is op het 4G netwerk is worden de gedeelde bestanden via Facebook en Whatsapp ook groter. Dit komt omdat de bestanden sneller worden verstuurd dan voorheen. In 2015 zullen gedeelde bestanden groter worden waardoor het raadzaam is 4G aan te schaffen bij het sim only abonnement.

De beste sim only provider

Simyo is de beste sim only provider van 2015. Deze sim only provider biedt een goede dekking, klantenservice en prijs. Doordat deze provider budget prijzen hanteert biedt Simyo standaard 3G internet aan.

Providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile bieden standaard 4G aan consumenten echter zijn deze providers wel duurder voor sim only abonnementen.

Netwerk van sim only providers

In Nederland zijn er drie netwerkbeheerders, dit zijn KPN, Vodafone en T-Mobile. Deze mobiele providers hebben een eigen netwerk. Sim only providers zoals Youfone, Simyo, Ben, Ziggo en alle andere sim only providers huren het netwerk van KPN, Vodafone of T-Mobile.

Sim only providers die geen eigen netwerk hebben worden virtuele telefoon providers genoemd. Virtuele telefoon providers zijn dochter bedrijven van de netwerkbeheerders. In het begin van 2015 zal Tele2 een eigen 4G netwerk opzetten, Ziggo zal ook medio 2015 een eigen 4G netwerk lanceren. Hierdoor komen er twee nieuwe netwerkbeheerders in 2015.

Wat is nodig voor gemiddeld verbruik

Internetsnelheid nodig voor sim onlySim only abonnementen worden geassocieerd met budget abonnementen. De meeste sim only abonnementen hebben vaak geen toegang tot het 4G netwerk. Het is momenteel niet verplicht een 4G abonnement af te nemen. De maximale downloadsnelheid op het 3G netwerk is 14,4 Mbit/s bij de sim only providers. De maximale downloadsnelheid op het 4G netwerk is momenteel 120 Mbit/s.

Voor het streamen van muziek is ongeveer 800 Kbit/s nodig, als de beschikbare downloadsnelheid hoger is zal de kwaliteit van het geluid ook beter worden. Voor het streamen van Youtube video’s is minimaal 5 Mbit/s nodig voor een lage kwaliteit. De maximale downloadsnelheid van 3G is dus genoeg voor het streamen van muziek en video’s.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
14 januari 2021
Tele2 biedt 5G aan!
Tele2 biedt per vandaag 14 januari 2021 5G internet aan! Tele2 is hiermee de vierde...
Lees het volledige artikel

Meer over: