Onderzoek: Goedkoopste provider van 2019

Om te bepalen welke provider de goedkoopste is wordt voor verschillende typen gebruikers gekeken welke provider het goedkoopste sim only abonnement aanbiedt. Tijdelijke aanbiedingen ten tijde van het schrijven van dit onderzoek hebben geen grote invloed doordat gekeken wordt naar een langere periode. Om te bepalen welke provider het goedkoopste is zijn de prijzen over Q2 2018 t/m Q1 2019 geanalyseerd.

De verschillende typen gebruikers zijn klein-, gemiddeld- en grootverbruikers. Een kleinverbruiker heeft aan 100 minuten en 1 GB data voldoende. Een gemiddelde verbruiker heeft voldoende aan 150 belminuten en 5000 MB. Iemand is in dit onderzoek een grootverbruiker vanaf onbeperkt bellen met 10 GB data. Voor deze typen verbruikers wordt naar het goedkoopste sim only abonnement gezocht.

Youfone bekroond tot goedkoopste provider van 2019

Goedkoopste provider voor kleinverbruikers

De mobiele abonnementen in dit segment worden vooral gebruikt voor:

Browsen
Whatsapp
E-mail
Bellen
Simpel, de goedkoopste mobiele provider voor klein verbruik

De goedkoopste provider voor kleinverbruikers is Simpel. Van 1 mei 2018 t/m 28 februari 2019 heeft Simpel de Eurokrakers gehad. Deze actie liep ontzettend goed doordat Simpel met deze actie ruim de goedkoopste provider voor kleine verbruikers was. Na de actie is Simpel nog steeds goedkoop gebleven voor sim only abonnementen. De verwachting is dat Simpel in 2019 met nieuwe acties komt om de goedkoopste provider voor kleinverbruikers te zijn. Ben komt op de tweede plek voor kleinverbruikers. Ook Ben heeft regelmatig acties variërend van gratis extra MB’s tot geen aansluitkosten.

Actuele goedkoopste provider voor kleinverbruikers

Belminuten Databundel Maandprijs
200 7 GB € 4,50 Bestellen
150 1 GB € 5,- Bestellen
200 2 GB € 7,- Bestellen

De goedkoopste provider van 2019 hoeft niet de goedkoopste provider van dit moment te zijn.

Goedkoopste provider voor gemiddeld verbruik

De mobiele abonnementen in dit segment worden vooral gebruikt voor:

Browsen
Whatsapp
E-mail
Bellen
Facebook
Spotify
Youfone, de goedkoopste mobiele provider voor gemiddeld verbruik

Iedere provider heeft een doelgroep voor ogen. De goedkoopste provider voor gemiddeld verbruik is daardoor een andere provider dan de goedkoopste provider voor kleinverbruikers. Gemiddeld nemen Nederlanders een bundel met 150 belminuten en 5 GB internet. Youfone richt zich op deze groep gebruikers. Bij Youfone zijn gemiddelde verbruikers het goedkoopste uit voor een sim only abonnement. Dit is niet de enige provider die goedkoop is voor gemiddelde verbruikers. Mobiele provider Ben en Lebara zijn ook goedkope providers als je op zoek bent naar ongeveer 150 minuten en 5000 MB.

Actuele goedkoopste provider voor gemiddeld verbruik

Belminuten Databundel Maandprijs
200 7000 MB € 4,50 Bestellen
6000 6000 MB € 7,50 Bestellen
150 5000 MB € 7,50 Bestellen

De goedkoopste provider van 2019 hoeft niet de goedkoopste provider van dit moment te zijn.

Goedkoopste provider voor grootverbruikers

De mobiele abonnementen in dit segment worden vooral gebruikt voor:

Browsen
Whatsapp
E-mail
Bellen
Facebook
Spotify
Twitter
Snapchat
Instagram
Netflix
Games
Tele2, de goedkoopste mobiele provider voor groot verbruik

Tele2 is, net als vorig jaar, de goedkoopste provider voor grootverbruikers. Nederlanders zijn grootverbruikers als ze een mobiel abonnement met onbeperkt bellen en tenminste 10 GB aan data hebben. Grootverbruikers willen vaak ongestoord kunnen bellen en internetten zonder dat ze zich zorgen hoeven maken om door hun bundel heen te gaan. Tele2 heeft vaak acties waarbij de grootste abonnementen nog goedkoper zijn. Verder heeft deze mobiele provider al meer dan jaar het goedkoopste abonnement met onbeperkt internet. Youfone komt op een goede tweede plek. Echter biedt Youfone geen abonnementen aan met onbeperkt internet waardoor ze voor veel grootverbruikers afvallen.

Actuele goedkoopste provider voor grootverbruikers

Belminuten Databundel Maandprijs
Onbeperkt 10 GB € 6,- Bestellen
Onbeperkt 10 GB € 10,- Bestellen
Onbeperkt 12 GB € 11,- Bestellen

De goedkoopste provider van 2019 hoeft niet de goedkoopste provider van dit moment te zijn.

Goedkoopste provider van 2019

Goedkoopste provider van 2019
Goedkoopste voor gemiddeld gebruik
Altijd goedkoop, ook zonder aanbiedingen
Goedkoop voor alle soorten gebruikers

De goedkoopste provider van 2019 is Youfone. Deze provider biedt veel verschillende abonnementen aan en is voor iedere soort gebruiker goedkoop. Vooral voor de grotere verbruikers zijn ze voordelig. Echter biedt Youfone geen grotere bundels dan 10GB aan waardoor Tele2 de goedkoopste provider voor grootverbruikers is.

Het zou goed kunnen dat de goedkoopste provider in dit onderzoek niet de voordeligste voor jouw abonnement is. Vergelijk sim only abonnementen om de goedkoopste provider voor jou te vinden. Daarbij is dit onderzoek gebaseerd op de prijzen van april 2018 t/m maart 2019. Het kan zijn dat Youfone niet meer de goedkoopste provider is op het moment dat jij dit onderzoek leest. De verwachting ten tijde van schrijven is echter dat Youfone heel 2019 een goedkope provider zal blijven.