Goedkoopste provider

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2016 15:11

Iedereen is opzoek naar de goedkoopste provider voor hun abonnement. Door de goedkoopste provider te kiezen kan je veel geld besparen. Sommige zijn op zoek naar een sim only abonnement terwijl anderen op zoek zijn naar een telefoonabonnement inclusief telefoon. Ben je op zoek naar de goedkoopste provider voor een sim only abonnement of voor een abonnement met telefoon?

Hieronder zijn drie providers geselecteerd die voor bepaalde abonnementen het goedkoopste zijn.

» Goedkoopste provider zonder internet
» Goedkoopste provider voor gemiddeld gebruik
» Goedkoopste provider voor jongeren

Goedkoopste provider zonder internet

Het goedkoopste abonnement is het abonnement waar je het minste voor betaalt. In dit abonnement zit geen internet en het minimum aantal belminuten.

Belminuten Databundel Internetsnelheid Maandelijkse kosten
100 min 90 MB 9- 5€ 3,-

Dit abonnement is bedoeld voor mensen die weinig bellen met hun mobiele telefoon. Internetten kan nog steeds gratis via Wi-Fi. Als je via Wi-Fi op internet zit kost dit geen data uit je databundel. Buiten de bundel kosten minuten en sms'jes € 0,31 en MB's € 0,10 bij Simpel.

Voor veel Nederlanders is bovenstaand abonnement te klein. Het meest gekozen abonnement is 300 belminuten en 1000 MB internet. De goedkoopste provider voor dit gemiddelde abonnement is Ben. Deze provider heeft nu een aanbieding waarbij je 500 MB gratis krijgt bij 500 MB internet. Dit maakt Ben de goedkoopste provider voor de gemiddelde Nederlander.

Goedkoopste provider voor gemiddeld gebruik

Belminuten Databundel Internetsnelheid Maandelijkse kosten
Onbeperkt min/sms 91 GB 914,4 Mbit/s 5€ 10,-

Het gemiddelde abonnement is niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk om zelf na te denken over hoeveel belminuten en internet je gaat verbruiken. Als je denkt dat je meer of minder nodig hebt kun je dit aanpassen nadat je op "Bestellen" geklikt hebt. Buiten de bundel bellen, sms'en en internetten is bij Simpel; € 0,31 per belminuut of sms en € 0,10 per MB.

Jongeren zijn vaak op zoek naar de goedkoopste provider met weinig belminuten, snel internet en een grote datalimiet. Dit soort abonnementen zijn over het algemeen duurder doordat internet sneller gebruikt wordt dan belminuten. Daarnaast verbruik je meer data met een 4G internetsnelheid dan met een 3G internetsnelheid.

Goedkoopste provider voor jongeren

Belminuten Databundel Internetsnelheid Maandelijkse kosten
Onbeperkt min/sms 91,5 GB 9225 Mbit/s 5€ 16,-

Dit abonnement is bedoeld voor mensen die snel willen internetten zonder zich zorgen te maken om hun databundel. Je kunt met dit abonnement gerust streamen en muziek luisteren over 4G internet. Tele2 verlaagt je internetsnelheid naar 64 Kbit/s als je al je data hebt verbruikt. Hierdoor krijg je geen onverwachte kosten. Als de volledige 1,5 GB verbruikt is zal Tele2 je de mogelijkheid geven om extra data bij te kopen.

De goedkoopste provider is niet altijd de beste provider. De beste provider is lastig te bepalen omdat verschillende providers uitblinken in op verschillende punten.