Vodafone verhoogt de snelheid en kwaliteit van het 4G netwerk

Vodafone verhoogt de downloadsnelheid van het 4G+ netwerk naar 350 Mbit/s. Hierdoor biedt Vodafone nu de hoogste 4G snelheid aan in Nederland. Het verhogen van de internetsnelheid is mogelijk doordat de provider het netwerk aan het verbeteren is. Eerder in de maand heeft het dochterbedrijf van Vodafone, Hollandsnieuwe de internetsnelheid verhoogt van 150 Mbit/s naar 250 Mbit/s.

De snelheid van Vodafone op het 4G+ netwerk

Met een snelheid van 350 Mbit/s merk je geen verschil meer met het internet dat je thuis hebt op de computer. In de meeste gevallen is 4G van Vodafone sneller dan een vaste internet verbinding. Het verhogen van de internetsnelheid is mogelijk door het verbeteren van het netwerk. Zo is het mogelijk om een betere dekking te bieden door het vervangen van zendmasten. Vodafone heeft ook aangegeven om het 3G netwerk uit te zetten op 1 januari 2020.

Wat is de landelijke dekking voor 4G+?

De dekking van 4G+ is zeer goed bij Vodafone. De dekking zal wel verschillen wanneer per locatie in Nederland. Hierdoor is het handig om je dekking te bekijken.

De nieuwe internetsnelheid van het Vodafone netwerk

Door de verhoging van de 4G snelheid heeft Vodafone nu de hoogste downloadsnelheid.

256 Mbit/s350 Mbit/s
150 Mbit/s 250 Mbit/s

Steeds hogere snelheden bij de providers

De mobile providers bieden een steeds hogere maximum snelheid aan bij mobiele abonnementen. In het afgelopen jaar is de gemiddelde snelheid van het 4G netwerk over alle providers verhoogt naar 220 Mbit/s. De enige provider die in het afgelopen jaar de internetsnelheid verlaagt heeft is Lebara. De maximale internetsnelheid ging bij de provider van 75 Mbit/s naar 25 Mbit/s.

Marijn van den Bos

 Marijn van den Bos
Marijn van den Bos is de nieuwe content specialist van Compareweb. Hij heeft een passie voor technologie en de nieuwste ontwikkelingen. Marijn is veel bezig met design, content marketing en interactieve vormgeving.
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de helft van...
Lees het volledige artikel
1 november 2019
KPN verhoogt mobiele internetsnelheid naar 500 Mbit/s
KPN combineert vier 4G frequenties om de maximale theoretische internetsnelheid te verhogen van 300...
Lees het volledige artikel

Meer over: