Voorrang mobiele providers

Enkele mobiele providers hebben op een netwerk voorrang op andere mobiele providers. De mobiele providers die voorrang hebben zijn eigenaar van dat netwerk. T-mobile, Vodafone en KPN hebben voorrang op hun eigen netwerk. Hierdoor worden de andere mobiele providers in beperkte gevallen achtergesteld. Dit houdt in dat als op een telefoonpaal teveel mobiele telefoons aangesloten zitten, mobiele telefoons van andere mobiele providers dan de eigenaar van het netwerk geen gebruik kunnen maken van deze telefoonpaal. Als op dat moment geen andere mobiele telefoonpaal in de buurt is waar de mobiele telefoon op aangesloten kan worden vervalt de verbinding.

In de praktijk komt het zelden voor dat een mobiele telefoon geen verbinding kan maken met het netwerk doordat er voorrang verleend wordt aan een andere mobiele provider. Bij grote evenementen zoals de jaarwisseling is het verschil tussen mobiele providers beter merkbaar. Het komt vaker voor dat de internetverbinding weg valt dan dat het GSM-netwerk weg valt. De reden hiervoor is dat mobiele providers meer telefoonpalen voor het GSM-netwerk bezitten dan voor het internet-netwerk.

Wil je weten welke mobiele providers onder welk netwerk vallen en wat de voor- en nadelen van de mobiele providers zijn?
> Mobiele providers vergelijken

Meer over:

Andere bezoekers bekeken ook:

17 mei 2019
Uit onderzoek van ACM Telecommonitor blijkt dat het verbruik van mobiele data de laatste jaren aan het groeien is....
Lees het volledige artikel
16 oktober 2018
Tele2 heeft een nieuwe abonnementsvorm gelanceerd. Je kunt nu bij Tele2 een speciaal abonnement nemen voor je...
Lees het volledige artikel