Voorrang mobiele providers

Enkele mobiele providers hebben op een netwerk voorrang op andere mobiele providers. De mobiele providers die voorrang hebben zijn eigenaar van dat netwerk. T-mobile, Vodafone en KPN hebben voorrang op hun eigen netwerk. Hierdoor worden de andere mobiele providers in beperkte gevallen achtergesteld. Dit houdt in dat als op een telefoonpaal teveel mobiele telefoons aangesloten zitten, mobiele telefoons van andere mobiele providers dan de eigenaar van het netwerk geen gebruik kunnen maken van deze telefoonpaal. Als op dat moment geen andere mobiele telefoonpaal in de buurt is waar de mobiele telefoon op aangesloten kan worden vervalt de verbinding.

In de praktijk komt het zelden voor dat een mobiele telefoon geen verbinding kan maken met het netwerk doordat er voorrang verleend wordt aan een andere mobiele provider. Bij grote evenementen zoals de jaarwisseling is het verschil tussen mobiele providers beter merkbaar. Het komt vaker voor dat de internetverbinding weg valt dan dat het GSM-netwerk weg valt. De reden hiervoor is dat mobiele providers meer telefoonpalen voor het GSM-netwerk bezitten dan voor het internet-netwerk.

Wil je weten welke mobiele providers onder welk netwerk vallen en wat de voor- en nadelen van de mobiele providers zijn?
> Mobiele providers vergelijken

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid staan. Maar...
Lees het volledige artikel
28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de helft van...
Lees het volledige artikel

Meer over: