T-Mobile gaat VoLTE & VoWifi aanbieden in de zomer

T-Mobile heeft op 27 mei VoLTE geactiveerd voor alle klanten die na 29 januari 2019 een abonnement hebben afgesloten. Hiermee is T-Mobile de 5de provider die deze nieuwe technologie activeert.

Wat is VoLTE & VoWifi

VoLTE & VoWifi is een nieuwe techniek die mobiele providers in Nederland langzaam activeren. Met VoLTE kan je bellen over het 4G netwerk van de provider, het is dus bellen over internet. Hoewel je belt over het internet worden worden de belminuten uit je belbundel gehaald. VoLTE en VoWifi hebben veel voordelen, één van de voordelen is bijvoorbeeld dat stemmen nagenoeg klinken zoals in het echt. De kwaliteit van VoLTE gesprekken is veel hoger dan de traditionele gesprekken. Als je belt zonder VoLTE dan duurt het ongeveer 5 tot 7 seconden voordat de telefoon overgaat. Met VoLTE wordt die tijd verkort tot 2 a 3 seconden.

Nadelen van VoLTE

Het grootste nadeel van VoLTE bellen is momenteel dat het alleen werkt bij onderling bellen bij je eigen provider. Je gesprekspartner moet bij dezelfde provider zijn aangesloten. Het zal daarom nog even duren voordat VoLTE bellen tussen andere providers mogelijk is. Met VoWifi heb je hier geen last van. Een ander probleem is het aantal telefoons die het ondersteund. De toestellen die ondersteund worden verschillen ook per provider. Momenteel ondersteund Tele2 de meeste toestellen voor VoLTE & VoWifi.

Beste provider voor VoLTE bellen

Niet alle providers hebben VoLTE. Momenteel bieden KPN, Vodafone, Tele2, T-Mobile & Simyo VoLTE bellen aan. Het valt te verwachten dat andere providers in 2019 snel volgen. Bij KPN, Vodafone, Tele2 & Simyo krijgen alle klanten automatisch toegang tot VoTLE. T-Mobile krijgen alleen klanten met een GO abonnement die ná 29 januari 2019 is afgesloten toegang tot VoLTE. De beste provider voor VoLTE bellen is T-Mobile. Hoewel T-Mobile pas onlangs VoLTE heeft gelanceerd, is T-Mobile de beste. Dit komt omdat T-Mobile het beste mobiele netwerk van Nederland heeft. Hierdoor heb je overal in Nederland 4G bereik.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

14 januari 2021
Tele2 biedt 5G aan!
Tele2 biedt per vandaag 14 januari 2021 5G internet aan! Tele2 is hiermee de vierde...
Lees het volledige artikel
6 oktober 2020
Simyo goedkoopste eSim provider
Heb je een telefoon met eSim of wil je een telefoon met eSim kopen? Bij Simyo heb je...
Lees het volledige artikel

Meer over: