Nieuwe mogelijkheden met 4G internet

Super snel 4G internetIn Nederland is de gemiddelde downloadsnelheid voor vast internet 14,2 Mbit/s. Mobiel internet via het 4G netwerk is bijna 10x zo snel als de gemiddelde internetsnelheid in Nederland. Hierdoor is 4G internet een oplossing in gebieden waar geen kabel internet is.

Snel 4G internet oplossing voor de toekomst

Snel 4G internet kan een goed alternatief zijn voor consumenten die geen kabel, ADLS of glasvezel kunnen ontvangen. De huidige 4G snelheid is sinds 2015 sneller dan de gemiddelde internet snelheid in Nederland. 4G internet zal de komende jaren betere dekking krijgen in Nederland en daarnaast wordt het internet sneller door de komst van 4G+. Met 4G+ wordt er gebruik gemaakt van meerdere frequenties waardoor je maximale downloadsnelheid 225 Mbit/s zal zijn.

4G downloadsnelheid hoger dan gemiddelde internet snelheid

De gemiddelde downloadsnelheid voor consumenten in Nederland is 14,2 Mbit/s. Deze snelheid is gebaseerd op alle vaste internet verbindingen in Nederland. Consumenten met een inbelverbinding of een trage ADSL verbinding halen het gemiddelde naar beneden terwijl consumenten met een kabel of glasvezel verbinding het gemiddelde weer naar boven halen. Alle mobiele providers die een 4G verbinding aanbieden, hebben een hogere downloadsnelheid dan de gemiddeld vaste internetsnelheid. De drie snelste mobiele providers zijn KPN, Vodafone en T-Mobile.

Maximale 4G downloadsnelheid Praktische 4G snelheid
120 Mbit/s 37,53 Mbit/s
225 Mbit/s 26,31 Mbit/s
225 Mbit/s 20,99 Mbit/s

T-Mobile heeft gemiddeld een hogere snelheid dan KPN en Vodafone. Dit komt doordat T-Mobile gebruik maakt van directe verbindingen tussen 4G masten en netwerkcentrales. KPN en Vodafone maken gebruik van microwave bundeling, hiervoor worden de 4G masten met elkaar verbonden en kan sneller een groter oppervlakte worden voorzien van 4G internet. De downloadsnelheid gaat daardoor wel omlaagg.

4G snel internet in binnenland

Doordat 4G internet momenteel sneller is dan de gemiddelde internetsnelheid van vaste internetaansluitingen kan het voor afgelegen gebieden een goede vervanger zijn van ADSL, kabel of glasvezel internet als deze niet beschikbaar zijn. Een 4G verbinding is stabiel en één 4G mast kan een grote capaciteit aan verbindingen hebben. Hierdoor is het een goed alternatief in de toekomst voor ADSL, kabel of glasvezel internet.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
2 februari 2021
Hollandsnieuwe: Sneller 4G & Maandelijks opzegbaar
Sinds vandaag 2 februari 2021 biedt Hollandsnieuwe maandelijks opzegbare...
Lees het volledige artikel

Meer over: