Nieuwe databundels van mobiele provider T-Mobile vergeleken

Mobiele provider T-Mobile introduceert drie nieuwe bundels voor grootverbruikers van mobiel internet. De drie nieuwe bundels: Next, Up en Unlimited bieden respectievelijk 5GB, 10 GB en ongelimiteerd mobiele data per maand aan. Maar hoe laten deze nieuwe databundels zich meten in een vergelijking tussen providers?

Het begin van betaalbare grote databundels

Tele 2 begon een jaar geleden met het aanbieden van databundels voor grootverbruikers. Hoewel Tele2 niet de eerste provider met een aanbod van grote databundels was kondigde de provider op 2 februari 2016 wel verlaagde prijzen aan voor grote databundels. Krap een jaar later doet T-mobile er een stapje bovenop door naast databundels van 5 GB en 10 GB ook een betaalbare onbeperkte databundel van € 35 euro te introduceren. Voorheen bood T-mobile databundels van 6 en 12 GB aan. De nieuwe bundels van T-mobile zijn beschikbaar vanaf 16 januari 2017.

Andere mobiele providers met grote databundels

De netwerkbeheerders bieden allemaal ten minste één abonnement aan met grote databundels, echter een abonnement met een onbeperkte databundel wordt op het moment alleen aangeboden door T-Mobile.

In onderstaand overzicht is een vergelijking opgenomen tussen providers met een grote databundel (een databundel van 5GB of meer) inclusief onbeperkt bellen.

Databundel Prijs
5 GB
10 GB
Onbeperkt
€ 24,-
€ 28,-
€ 35,-
8 GB
24 GB
€ 25,-
€ 35,-
6 GB € 23,-
5 GB € 25,-
5 GB
10 GB
20 GB
€ 30,-
€ 40,-
€ 99,-
5 GB
12 GB
25 GB
€ 27,-
€ 38,50
€ 90,-

Wat direct opvalt zijn de enorme prijsverschillen tussen mobiele providers. Zo rekenen KPN en Vodafone meer dan 90 euro voor het abonnement met een databundel van 20 gigabyte waar een vergelijkbaar abonnement bij Tele 2 en T-Mobile 35 euro kost.

T-Mobile & Tele 2 zijn de providers voor grootverbruikers van mobiele data

Er is een duidelijke tweedeling zichtbaar tussen goedkope aanbieders van grote abonnementen en ‘dure’ aanbieders van deze abonnementen. Waar T-Mobile zich zeer slim heeft weten te positioneren door het goedkoopste abonnement voor grootverbruikers aan te bieden van 5 GB voor 24 euro. En daarnaast ook de enige provider is met een abonnement met onbeperkte databundel. Er valt te concluderen dat T-mobile Tele 2 van de troon heeft gestoten op het gebied van grote betaalbare databundels. Het 10 GB en het Unlimited abonnement van T-mobile zijn momenteel de goedkoopste abonnementen omgerekend in prijs per GB aan data. De abonnementen van T-Mobile zijn beschikbaar op 16 januari 2017.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
28 april 2020
Vodafone stelt 5G beschikbaar
Vanaf dinsdagavond 28 april stelt Vodafone 5G beschikbaar voor meer dan de...
Lees het volledige artikel

Meer over: