Mobiele providers vergelijken op snelheid

Mobiele providers vergelijken De downloadsnelheid is belangrijk bij het kiezen voor een nieuwe mobiele provider. Door mobiele providers te vergelijken kan geconcludeerd worden dat T-Mobile de snelste is.

Maximale snelheid van mobiele providers

T-Mobile is momenteel de enige mobiele provider die een downloadsnelheid met meer dan 100 Mbit/s heeft. Deze snelheden zijn per 6 oktober 2014 ingegaan. De snelheden zijn beschikbaar voor alle klanten van T-Mobile.

De mobiele provider T-Mobile noemt deze snelheid 4GMAX. Deze naam is zeer correct omdat dit de theoretisch maximaal haalbare snelheid is van het huidige 4G netwerk. T-Mobile is de enige mobiele provider die deze snelheid kan aanbieden aan haar klanten. Dit komt omdat KPN en Vodafone hebben gekozen voor een lage frequentie.

Voordelen van frequenties vergelijken

Voordelen verschillende frequenties Het voordeel van een lage frequentie is dat deze een groter bereik heeft. Hierdoor is duidelijk te zien dat KPN en Vodafone een volledige dekking in Nederland hebben. De hogere frequentie van T-Mobile heeft een kleiner bereik maar biedt een snellere downloadsnelheid. Tijdens het vergelijken van mobiele providers wordt hier weinig rekening mee gehouden.

T-Mobile heeft nog geen landelijk 4G netwerk. De mobiele provider T-Mobile biedt enkel 4GMAX aan in de randstad en de grote Brabantse steden zoals Tilburg, Eindhoven en Breda.

Toekomst van mobiele providers vergelijken

De mobiele provider T-Mobile wil in de toekomst een volledig 4G netwerk in Nederland opzetten. Deze mobile provider zal dit in juni 2015 hebben opgezet. De mobiele providers KPN en Vodafone zijn momenteel ook druk bezig met het opzetten van het 4G+ netwerk. 4G+ zal theoretische snelheden van meer dan 250 Mbit/s kunnen halen.

Doordat T-Mobile de maximale snelheid heeft verhoogt zal de competitie voor de beste mobiele provider harder worden. De aankomende maanden zullen de vergelijkingen van mobiele providers zeker gaan veranderen.

De snelste mobiele providers vergelijken

Hieronder is een zijn de drie snelste mobiele providers vergeleken.

Mobiele providers vergelijken Mobiele providers vergelijken Mobiele providers vergelijken
Maximum snelheid:
75 Mbit/s
Maximum snelheid:
120 Mbit/s*
Maximum snelheid:
50 Mbit/s
Bestellen
Meer informatie
Bestellen
Meer informatie
Bestellen
Meer informatie

Uit de mobiele providers vergelijking blijkt dat T-Mobile het snelste internet heeft van alle mobiele telefoon providers. Hoewel T-Mobile op dit moment het snelste is, kan daar verandering in komen bij 4G+.

Belangrijk bij de mobiele provider vergelijking is dat T-Mobile enkel deze downloadsnelheid aanlevert bij de grootste databundels. KPN en Vodafone leveren altijd de maximale downloadsnelheid. KPN en Vodafone zijn druk bezig met het opzetten van dit super snelle netwerk. Verwacht is dat in 2015 meerdere mobiele providers nog sneller internet aanbieden.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid staan. Maar...
Lees het volledige artikel
2 februari 2021
Hollandsnieuwe: Sneller 4G & Maandelijks opzegbaar
Sinds vandaag 2 februari 2021 biedt Hollandsnieuwe maandelijks opzegbare abonnementen aan....
Lees het volledige artikel

Meer over: