KPN stopt met het merk Telfort

KPN neemt Telfort klanten ovKPN stopt met het merk TelfortKPN heeft vorige week aangegeven het eigen merk ‘Telfort’ vanaf 2020 te laten vallen onder KPN. Het merk Telfort zal in de loop van 2020 ophouden met bestaan. Voor klanten van Telfort verandert er op dit moment niks, in de toekomst zullen deze klanten onder KPN vallen.

KPN stopt met het merk Telfort

KPN is het moederbedrijf van Telfort en heeft 13 jaar geleden Telfort overgekocht. Onlangs heeft KPN bekend gemaakt dat het merk Telfort opgeheven wordt. De klanten van Telfort zullen dan ook onder KPN komen te vallen in de toekomst. De verandering zal in de loop van 2019 en 2020 zijn. Telfort wordt door KPN beschreven als ‘Het merk dat staat voor goede kwaliteit, maar dan supervoordelig’. In vergelijking met KPN klopt dit, je krijgt voor lage prijzen toegang tot het KPN netwerk. Echter krijg je niet de 24 uur klantenservice die KPN biedt, daarnaast is de downloadsnelheid bij Telfort lager dan bij KPN.

Naast dat KPN stopt met het merk Telfort zullen ook XS4ALL & Yes telecom opgeheven worden. Yes telecom is een provider die zich uitsluitend richt op de zakelijke markt. Klanten van Yes telecom zullen dan uiteraard vallen onder de zakelijke vleugel van KPN. XS4ALL is een internet aanbieder, opmerkelijk is dat KPN dit merk opheft. De internet provider XS4ALL is namelijk 5x achter elkaar de meest aanbevolen provider op de alles in 1 markt.

Telfort niet voordelig

Vergelijk je de prijzen van Telfort met andere budget aanbieders, dan is Telfort niet ‘supervoordelig’ zoals KPN dit zegt. Een abonnement met 2000 MB aan data en 150 belminuten is bij Telfort duurder dan bij Simyo (ook een dochteronderneming van KPN) en Youfone (maakt gebruik van het KPN netwerk). Door sim only abonnementen te vergelijken kan je veel besparen op je maandelijkse kosten. Hieronder zijn de goedkoopste Telfort, Simyo en Youfone abonnementen te zien bij een verbruik van 2000 MB & 100 belminuten.

BelminutenDatabundelMaandprijs
1503 GB€ 9,-Bestellen
1002 GB€ 15,-Bestellen

Andere providers bundelen krachten

De afgelopen paar jaar zijn veel telecomproviders de krachten gaan bundelen, zo zijn bijvoorbeeld Vodafone & Ziggo gefuseerd. Daarnaast heeft ook T-Mobile de mobiele provider Tele2 overgenomen. Hoewel het bundelen van de ‘krachten’ zoals de providers dit noemen goed is voor het bedrijf, is dit minder goed voor de consument. De overname van Tele2 zorgt ervoor dat er 1 netwerkbeheerder minder is. De fusie tussen Vodafone en Ziggo zorgt er dus ook voor dat er 1 netwerkbeheerder minder zal zijn.

In totaal zijn er nu 4 netwerkbeheerders zolang de fusie tussen Tele2 en T-Mobile niet rond is. Andere providers kunnen kiezen om het netwerk van 1 van deze 4 providers te huren. Youfone maakt bijvoorbeeld gebruik van het netwerk van KPN, terwijl Ben gebruik maakt van T-Mobile. Omdat er minder verschillende netwerken beschikbaar zijn binnenkort zal er ook minder geconcurreerd worden tussen de providers. Dit kan voor ervoor zorgen dat prijzen langzaam stijgen.

Meer over:

Andere bezoekers bekeken ook:

16 juli 2018
KPN komt in 2018 met slim slot
Mobiele provider KPN komt dit jaar nog met een slim slot. KPN is al sinds Q3 2017 bezig met de...
Lees het volledige artikel
17 juni 2016
KPN levert maximale 4G snelheid van 256 Mbit/s, maar niet aan eigen klanten
Mobiele provider KPN kan op zijn netwerk een hogere maximale 4G snelheid aanbieden dan tot nu toe...
Lees het volledige artikel