KPN levert maximale 4G snelheid van 256 Mbit/s, maar niet aan eigen klanten

Mobiele provider KPN kan op zijn netwerk een hogere maximale 4G snelheid aanbieden dan tot nu toe bekend was. De maximale 4G downloadsnelheid op het KPN netwerk blijkt te liggen op 256 Mbit/s, terwijl voor uploaden een maximale snelheid geldt van 150 Mbit/s. Dat heeft Valentijn Rensing, directeur van Youfone, desgevraagd laten weten aan bestemobieleproviders.nl.

Mobiele provider Youfone biedt zijn diensten aan via het netwerk van KPN. Volgens Rensing kan Youfone de hogere 4G snelheid bij KPN inkopen. “Wij maken gebruik van het netwerk van KPN en wij kunnen de highspeed die KPN kan aanbieden daardoor ook leveren aan onze klanten. KPN kiest er kennelijk voor om die hogere snelheid nu niet aan te bieden aan de eigen klanten”, aldus Rensing. Volgens de Youfone-directeur is de 4G snelheid van 256 Mbit/s de maximale snelheid die momenteel gehaald kan worden via 4G.

Het is opvallend dat KPN ervoor heeft gekozen om de hogere 4G snelheid via haar netwerk beschikbaar te stellen aan een concurrerende mobiele provider, terwijl KPN-klanten er nog geen gebruik van kunnen maken. Het lijkt erop dat KPN een goede deal heeft kunnen sluiten met Youfone waardoor de sim only provider de hogere 4G snelheid nu exclusief aan zijn eigen klanten kan aanbieden.

KPN wil niet direct reageren op de vraag of de mobiele provider zelf ook de hogere 4G snelheid gaat aanbieden aan zijn eigen klanten. Wel bevestigt de provider dat het mogelijk is dat klanten op het KPN netwerk ‘incidenteel hogere snelheden behalen’ dan 225 Mbit/s. Dit is mogelijk op plaatsen waar 4G+ is uitgerold. KPN erkent daarmee dus dat er een hogere maximale snelheid dan 225 Mbit/s gehaald kan worden via zijn netwerk. Maar die hogere 4G snelheid is vooralsnog dus alleen nog beschikbaar voor klanten van Youfone.

Maximale 4G snelheidPraktische 4G snelheid (download)
256 Mbit/sNiet bekend
225 Mbit/s50 Mbit/s
225 Mbit/s20-30 Mbits/
225 Mbit/s20 Mbit/s
225 Mbit/sNiet bekend
150 Mbit/s20 Mbit/s
120 Mbit/s80 Mbit/s (abonnement)
15 Mbit/s (prepaid)
75 Mbit/sNiet bekend
150 Mbit/s20 Mbit/s

Hoogste 4G snelheid bij mobiele provider Youfone

Dankzij de verhoging van de 4G snelheid is Youfone op dit moment de provider met het snelste 4G internet. De maximale downloadsnelheid ligt bij Youfone meer dan 30 Mbit/s hoger dan de maximale snelheid bij andere mobiele providers. KPN, Vodafone, Tele2 en Ziggo bieden op dit moment namelijk een maximale 4G snelheid aan van 225 Mbit/s. Hierboven zijn de maximale en praktische 4G snelheden per provider weergegeven. Daarmee is Youfone op dit moment de beste mobiele provider voor wie op zoek is naar de hoogste maximale 4G snelheid.

Wie nu meteen een abonnement bij Youfone wil afsluiten dient zich echter wel te realiseren dat het bij de downloadsnelheid van 256 Mbit/s om een theoretische snelheid gaat. Volgens Rensing is Youfone nog bezig de hogere 4G snelheid in de praktijk te testen. Het is dus nog te vroeg om te kunnen zeggen Wat klanten van Youfone uiteindelijk in het dagelijks gebruik van de hogere 4G snelheid kunnen verwachten.

Meer over:

Andere bezoekers bekeken ook:

22 juli 2019
Hollandsnieuwe & Ziggo starten met combivoordeel
Hollandsnieuwe is gestart met extra voordelen voor klanten die ook Ziggo internet & TV voor...
Lees het volledige artikel
17 mei 2019
De beste mobiele provider voor klein gebruik
Uit onderzoek van ACM Telecommonitor blijkt dat het verbruik van mobiele data de laatste jaren aan...
Lees het volledige artikel