KPN levert maximale 4G snelheid van 256 Mbit/s, maar niet aan eigen klanten

Mobiele provider KPN kan op zijn netwerk een hogere maximale 4G snelheid aanbieden dan tot nu toe bekend was. De maximale 4G downloadsnelheid op het KPN netwerk blijkt te liggen op 256 Mbit/s, terwijl voor uploaden een maximale snelheid geldt van 150 Mbit/s. Dat heeft Valentijn Rensing, directeur van Youfone, desgevraagd laten weten aan bestemobieleproviders.nl.

Mobiele provider Youfone biedt zijn diensten aan via het netwerk van KPN. Volgens Rensing kan Youfone de hogere 4G snelheid bij KPN inkopen. “Wij maken gebruik van het netwerk van KPN en wij kunnen de highspeed die KPN kan aanbieden daardoor ook leveren aan onze klanten. KPN kiest er kennelijk voor om die hogere snelheid nu niet aan te bieden aan de eigen klanten”, aldus Rensing. Volgens de Youfone-directeur is de 4G snelheid van 256 Mbit/s de maximale snelheid die momenteel gehaald kan worden via 4G.

Het is opvallend dat KPN ervoor heeft gekozen om de hogere 4G snelheid via haar netwerk beschikbaar te stellen aan een concurrerende mobiele provider, terwijl KPN-klanten er nog geen gebruik van kunnen maken. Het lijkt erop dat KPN een goede deal heeft kunnen sluiten met Youfone waardoor de sim only provider de hogere 4G snelheid nu exclusief aan zijn eigen klanten kan aanbieden.

KPN wil niet direct reageren op de vraag of de mobiele provider zelf ook de hogere 4G snelheid gaat aanbieden aan zijn eigen klanten. Wel bevestigt de provider dat het mogelijk is dat klanten op het KPN netwerk ‘incidenteel hogere snelheden behalen’ dan 225 Mbit/s. Dit is mogelijk op plaatsen waar 4G+ is uitgerold. KPN erkent daarmee dus dat er een hogere maximale snelheid dan 225 Mbit/s gehaald kan worden via zijn netwerk. Maar die hogere 4G snelheid is vooralsnog dus alleen nog beschikbaar voor klanten van Youfone.

Maximale 4G snelheid Praktische 4G snelheid (download)
256 Mbit/s Niet bekend
225 Mbit/s 50 Mbit/s
225 Mbit/s 20-30 Mbits/
225 Mbit/s 20 Mbit/s
225 Mbit/s Niet bekend
150 Mbit/s 20 Mbit/s
120 Mbit/s 80 Mbit/s (abonnement)
15 Mbit/s (prepaid)
75 Mbit/s Niet bekend
150 Mbit/s 20 Mbit/s

Hoogste 4G snelheid bij mobiele provider Youfone

Dankzij de verhoging van de 4G snelheid is Youfone op dit moment de provider met het snelste 4G internet. De maximale downloadsnelheid ligt bij Youfone meer dan 30 Mbit/s hoger dan de maximale snelheid bij andere mobiele providers. KPN, Vodafone, Tele2 en Ziggo bieden op dit moment namelijk een maximale 4G snelheid aan van 225 Mbit/s. Hierboven zijn de maximale en praktische 4G snelheden per provider weergegeven. Daarmee is Youfone op dit moment de beste mobiele provider voor wie op zoek is naar de hoogste maximale 4G snelheid.

Wie nu meteen een abonnement bij Youfone wil afsluiten dient zich echter wel te realiseren dat het bij de downloadsnelheid van 256 Mbit/s om een theoretische snelheid gaat. Volgens Rensing is Youfone nog bezig de hogere 4G snelheid in de praktijk te testen. Het is dus nog te vroeg om te kunnen zeggen Wat klanten van Youfone uiteindelijk in het dagelijks gebruik van de hogere 4G snelheid kunnen verwachten.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
2 februari 2021
Hollandsnieuwe: Sneller 4G & Maandelijks opzegbaar
Sinds vandaag 2 februari 2021 biedt Hollandsnieuwe maandelijks opzegbare...
Lees het volledige artikel

Meer over: