KPN krijgt boete door benadelen concurrenten

Beste mobiele providerKPN komt wel vaker negatief in het nieuws. Dit keer heeft KPN een boete van 30 miljoen euro gekregen omdat het bedrijf de concurrenten zou benadelen. Dit heeft de autoriteit consument en markt bekend gemaakt. KPN zou concurrenten hebben benadeeld in een aanbestedingsprocedure bij de overheid. KPN zou de concurrenten hebben benadeeld door tarief informatie achter te houden. Maar wat betekend dit voor KPN? Kunnen ze nu nog wel de beste mobiele provider 2014 worden?

De boete voor KPN

De boete van 30 miljoen euro is relatief weinig voor een bedrag ter grote van KPN. Toch moet je deze boete rekenen bij de vele andere boetes die KPN heeft gekregen. KPN staat namelijk niet bekend als een bedrijf die zich goed aan de regels houd. Daarbij komt ook nog eens imago schade. Dit kan namelijk ook flink in de papieren lopen. Veel mensen zouden bijvoorbeeld liever voor een concurrent als Vodafone kiezen omdat daar minder negatieve verhalen over zijn. Voor ons zou dit kunnen betekenen dat we KPN op de tweede plek zetten omdat een vergelijkbare aanbieder zich veel beter aan de regels houd.

Toekomst van KPN als beste mobiele provider

Wat dit allemaal betekend voor KPN als kanshebber op de titel ‘beste mobiele provider 2014’ is nog niet duidelijk. Er is natuurlijk een zekere imago schade die niet makkelijk hersteld kan worden. Maar als KPN het voor elkaar krijgt om ondanks al deze boetes toch nog goedkope abonnementen aan te kunnen bieden te samen met goed bereik en een goede klantenservice dan nemen we deze imago schade maar voor lief.

>Beste mobiele provider

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
18 december 2020
Wat is het beste netwerk? [Dec 2020 update]
Het eind van het jaar is altijd een goed moment om te reflecteren op de...
Lees het volledige artikel

Meer over: