KPN komt in 2018 met slim slot

KPN komt in 2018 met slim slotMobiele provider KPN komt dit jaar nog met een slim slot. KPN is al sinds Q3 2017 bezig met de ontwikkeling hiervan. Ze wilden dit slot eigenlijk al in 2017 gaan verkopen. Je kunt met dit slimme slot geen gebruik maken van het mobiele netwerk wanneer je fietst. De provider richt zich met dit slot op jonge kinderen.

Slim slot van KPN

Dit slot is ontwikkelt omdat er steeds meer fietsongelukken zijn naar aanleiding van gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen. Op het moment dat mensen geen gebruik kunnen maken van hun smartphone zal het aantal verkeersongevallen met de fiets naar beneden gaan. Het gaat om een fysiek slot in combinatie met een app. Het fietsslot heeft geen sleutel en zal open gaan wanneer je in de app op openen drukt. Vervolgens wordt dataverkeer en bellen (behalve naar 112) onmogelijk gemaakt. Ook kun je de fiets in de app op slot zetten. Zodra je in de app de fiets op slot zet kun je weer gebruik maken van dataverkeer en bellen.

Slim slot in de praktijk

Waarschijnlijk zullen gebruikers van het slimme slot minder ongelukken gaan maken. Echter zal het lastig zijn dat je verminderd navigatie kan gebruiken tijdens het fietsen. Navigatie, zoals Google Maps, maakt alleen tijdens het instellen gebruik van internet. Gebruikers van dit slot zullen van tevoren de route moeten plannen of tijdens het fietsen de fiets even op slot zetten.

KPN heeft nog geen prijs bekend gemaakt maar in 2017 kwam de mobiele provider met een prijs van ongeveer € 100,-. Het is de vraag of Nederlanders zoveel geld over hebben om ingeperkt te worden. Ze kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om hun telefoon niet meer te gebruiken op de fiets, zonder dit slimme slot aan te schaffen. De doelgroep van het slimme slot is de jongere fietser. KPN wil voornamelijk aan bezorgde ouders gaan verkopen zodat kinderen veiliger over straat kunnen.

Ronald van Rooijen

 Ronald van Rooijen
Ronald van Rooijen heeft al ruim tien jaar ervaring in de telecom. Hij weet alles over telefoons & providers. Ronald heeft interesse in de nieuwste technieken en voorziet consumenten van advies om de best passende provider te vinden.
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

1 november 2019
KPN verhoogt mobiele internetsnelheid naar 500 Mbit/s
KPN combineert vier 4G frequenties om de maximale theoretische internetsnelheid te verhogen van 300...
Lees het volledige artikel
17 januari 2019
KPN stopt met het merk Telfort
KPN heeft vorige week aangegeven het eigen merk ‘Telfort’ vanaf 2020 te laten vallen...
Lees het volledige artikel

Meer over: