Grotere 4G+ dekking in Nederland

Vodafone heeft 4G+ in 29 stedenDe dekking van het 4G+ netwerk van Vodafone en KPN blijft groeien. Momenteel heeft Vodafone in 29 steden een 4G+ netwerk actief. KPN heeft in 7 steden een 4G+ verbinding maar biedt betere 4G dekking in dunbevolkte gebieden.

Beste mobiele provider met 4G+ dekking

Vodafone heeft momenteel de grootste 4G+ dekking van alle mobiele providers in Nederland. De mobiele provider KPN heeft een betere dekking in dunbevolkte gebieden. Binnen drie jaar wil KPN alle dorpen met 500 of meer inwoners van 4G voorzien. Vodafone wil in oktober 2015 een landelijke 4G+ dekking hebben.

Sneller internet met 4G+

In Nederland zijn er momenteel 3 frequenties beschikbaar gesteld door de overheid voor het gebruik van 4G. Een aantal jaar geleden hebben verschillende mobiele providers geld geboden om gebruik te maken van de mobiele frequentie. Elke frequentie is opgedeeld in blokken. Des te meer van deze blokken een mobiele provider bezit des te sneller zal het 4G internet kunnen worden. Om gebruik te kunnen maken van 4G+ moet een mobiele telefoon twee of meer verschillende frequenties kunnen ontvangen.

Vodafone en KPN

Momenteel bieden Vodafone en KPN beiden 4G+ aan. Bij deze mobiele providers is de maximale 4G+ downloadsnelheid 225 Mbit/s. Dit is in vergelijking tot de maximale 4G snelheid 75 Mbit/s meer. Tele2 en T-Mobile bieden momenteel nog geen 4G+ aan, hoewel er al wel speedtests van het 4G+ netwerk van Tele2 beschikbaar zijn is er geen officiële vermelding over de snelheid.

Vodafone loopt momenteel voor op KPN met het aantal steden waar ze 4G+ bieden. KPN biedt momenteel in 7 grote steden een 4G+ snelheid. Dit zijn: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Tilburg, Eindhoven en Groningen. Vodafone biedt ook in deze steden 4G+ en tevens in 22 andere steden. KPN is ook bezig de dekking in dunbevolkte gebieden te verbeteren waardoor KPN uiteindelijk een stabieler 4G netwerk krijgt.

Snelste mobiele provider

Hoewel Vodafone en KPN bieden een 4G+ netwerk aanbieden heeft T-Mobile een hogere praktische 4G snelheid. In vergelijking tot de snelheid van Vodafone en KPN is T-Mobile ongeveer 12 Mbit/s sneller. T-Mobile heeft nog geen landelijke 4G dekking maar wel een zeer snel netwerk. T-Mobile maakt gebruik van direct beaming waardoor elke 4G mast direct in verbinding staat met een glasvezel wijkcentrale. Vodafone en KPN maken gebruik van het bundelen van frequenties. Als er geen directe verbinding mogelijk is verbinden de 4G masten met elkaar. Doordat er altijd een directe verbinding is met een glasvezelnetwerk heeft T-Mobile een gemiddeld hogere 4G downloadsnelheid in vergelijking met Vodafone en KPN.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
14 januari 2021
Tele2 biedt 5G aan!
Tele2 biedt per vandaag 14 januari 2021 5G internet aan! Tele2 is hiermee de vierde...
Lees het volledige artikel

Meer over: