De beste mobiele provider van 2015

De beste mobiele provider van 2015Simyo is verkozen tot de beste mobiele provider van 2015. Deze mobiele provider biedt goedkope 3G en 4G abonnementen aan. Daarnaast heeft Simyo een zeer goede dekking en een goede klantenservice. Hierdoor is Simyo als beste mobiele provider van 2015 gekozen door bestemobieleproviders.nl.

> Simyo in Nederland
> Bundels bij de beste mobiele providers
> Verschil tussen Simyo en KPN
> Simyo is de beste mobiele provider 2015

De beste mobiele provider van 2015 is Simyo geworden

De beste mobiele provider van 2015 is Simyo

Simyo is de beste mobiele provider van 2015, bij deze provider profiteren klanten van het KPN netwerk. Het KPN netwerk is van hoge kwaliteit waardoor je overal in Nederland bereik hebt. Simyo heeft in vergelijking met andere mobiele providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile veel meer mogelijke abonnementen beschikbaar doordat je zelf het aantal belminuten en de grootte van de databundel kan kiezen. In 2014 werd Simyo al verkozen tot de beste mobiele provider van 2014.

Simyo in Nederland

Simyo is in 2005 opgericht in Duitsland, kort er na kwam Simyo ook naar Nederland. Deze mobiele provider maakt gebruik van het telefoonnetwerk van KPN, Simyo wordt een MVNO genoemd. MVNO staat voor Mobile Virtual Network Operator. Simyo is een dochterbedrijf van KPN. Een groot deel van de klanten van Simyo komen van Debitel en Tringg, KPN heeft deze twee mobiele providers in 2008 en 2011 in Nederland overgenomen.

Hoewel Simyo een groot deel van haar klanten heeft gekregen door overnames van KPN, heeft Simyo ook een unieke markt identiteit. Simyo is gericht op de jongere generatie. De belangrijkste reden waarom Simyo de beste mobiele provider van 2015 is omdat ze de goedkoopste mobiele provider zijn.

Flexibele abonnementen bij Simyo

Simyo was één van de eerste mobiele providers die maandelijks opzegbare abonnementen aanbood. In 2015 biedt Simyo enkel maandelijks- en jaarcontracten aan. De contracten van Simyo zijn ook flexibel, zo kan je de belminuten en databundel elke maand aanpassen. De meeste consumenten in Nederland kiezen voor een één jaar contracten.

Beste mobiele provider 2015

Beste mobiele provider van 2015Om de beste mobiele provider van 2015 te kunnen bepalen moeten eerste enkele onderdelen vergeleken worden. Eén van deze onderdelen is prijs van de sim only abonnementen. Echter hebben ook de ervaringen, klantenservice en dekking invloed op de beste mobiele provider. Een mobiele provider met enkel een lage prijs en slechte beoordelingen op de ervaringen, dekking en klantenservice maakt geen kans om tot de beste mobiele provider van 2015 gekozen te worden.

Bel en SMS bundel bij de beste mobiele providers

Veel consumenten zitten bij één van de mobiele hoofdproviders: KPN, Vodafone of T-mobile. Hieronder is een vergelijking van Simyo met de mobiele hoofdproviders in Nederland.

Simyo KPN Vodafone T-Mobile
4G
4G Snelheid 20 225 225 100
Belminuten 200 150 300 120
Databundel 1000 MB 1000 MB 1000 MB 1000 MB
Contractduur 12 maanden 24 maanden 24 maanden 12 maanden
Prijs per maand € 15,-* € 20,- € 24,- € 23,-

* Exclusief 4G internet, de 4G versneller is € 5,- per maand extra.

Simyo is in vergelijking met KPN, Vodafone en T-Mobile de goedkoopste mobiele provider. KPN, Vodafone en T-Mobile bieden alle drie standaard een hogere downloadsnelheid. Bij Simyo is het mogelijk een 4G versneller aan te schaffen om een downloadsnelheid van 25 Mbit/s te bereiken. Hiervoor moet je wel een telefoon hebben die dit aan kan.

Verschil tussen Simyo en KPN

De abonnementen van Simyo en KPN lijken veel op elkaar. Bij Simyo krijg je echter 50 Belminuten meer dan bij KPN. Bij KPN heb je een hogere downloadsnelheid, echter is dit enkel met een 4G+ telefoon. Uit een onderzoek blijkt dat de downloadsnelheid van KPN in de praktijk ongeveer 25 Mbit/s is. De downloadsnelheid in de praktijk van Simyo wordt 20 Mbit/s geschat. Hierdoor is het verschil in downloadsnelheid minimaal.

Simyo is daarom de beste mobiele provider voor consumenten met enkel een 3G of 4G toestel aangezien deze consumenten minder gebruik kunnen maken van het 4G+ internet. Het abonnement van KPN is de beste optie voor consumenten die in het 4G+ gebied van KPN wonen en een toestel hebben die gebruik kan maken van dit netwerk. De nieuwe Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9 kunnen dit bijvoorbeeld.

Internet bundels bij de beste mobiele providers

In de huidige cultuur van mobiel internet verbruik is het belangrijk dat de beste mobiele provider flexibel is. Daarnaast is het belangrijk dat de de mobiele provider de mogelijkheid aanbiedt tot 4G gebruik.

Simyo KPN Vodafone T-Mobile
Maximale 4G Snelheid 25 Mbit/s 225 Mbit/s 225 Mbit/s 120 Mbit/s
3G Snelheid 14,4 Mbit/s 14,4 Mbit/s 14,4 Mbit/s 14,4 Mbit/s
Kleinste databundel 200 MB 500 MB 200 MB 500 MB
Grootste databundel 4000 MB 10000 MB 6000 MB 10000 MB
Afronding per kb per dag per kb per dag per 10 kb per sessie per mb per dag

Simyo heeft in vergelijking tot KPN, Vodafone en T-Mobile een beter aanbod van verschillende abonnementen. Hoewel Simyo niet de hoogste downloadsnelheid heeft, is Simyo net zoals KPN de beste mobiele provider voor het afronden van internet. Doordat het internet verbruik bij Simyo afgerond wordt per dag per kilobyte zal je nooit te veel gebruiken. In vergelijking met Vodafone of T-Mobile zal je bij Simyo een kleinere databundel verbruiken.

T-Mobile rond het verbruik op één dag af per MB. Als je bij T-Mobile op een dag 1003 kilobyte hebt verbruikt, rond T-Mobile dit af naar 2 MB (2000 KB). Hierdoor kan je databundel sneller leeg raken. Vodafone daarentegen rekent je internet per sessie af. Hierdoor kan je internetbundel snel op zijn. Hierdoor zijn Simyo en KPN de beste mobiele providers voor de databundel.

Klantenservice van Simyo

Een aantal mobiele providers in Nederland hebben een slechte klantenservice. Vaak zijn de medewerkers niet goed ingelicht over de huidige acties of de medewerkers hebben geen technische achtergrond.

De medewerkers van Simyo staan je goed te woord en proberen zo goed mogelijk eventuele problemen op te lossen. In het beste mobiele provider onderzoek van 2014 kwam naar voren dat Simyo kwaliteit van klantenservice van KPN nadert. Deze goede klantenservice maakt Simyo één van de beste mobiele providers in Nederland.

Dekking in Nederland

KPN dekkingskaartSimyo biedt 4G internet aan over het netwerk van KPN. Hierdoor hebben klanten van Simyo een landelijke 4G dekking. KPN heeft het betrouwbaarste 4G netwerk in Nederland op dit moment. De dekking van Vodafone evenaart de dekking van KPN. Beide hoofdproviders hebben volledige 4G dekking in Nederland. T-Mobile heeft nog geen volledige dekking, T-Mobile biedt enkel in de randstad en grote steden 4G aan in Nederland.

Simyo de beste mobiele provider van 2015

Uiteraard is het belangrijk dat je altijd bereikbaar bent en toegang hebt tot het internet. Hierdoor is het belangrijk dat de beste mobiele providers dit ook hebben. Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk en daardoor is het netwerk zeer betrouwbaar. KPN had als eerste mobiele provider in Nederland een volledige 3G en 4G dekking, daarnaast is het 3G en 4G netwerk van KPN zeer stabiel. Dit in combinatie met meerdere goedkope sim only abonnementen en een uitstekende klantenservice maakt Simyo de beste mobiele provider van 2015.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

3 augustus 2020
Update beste provider: Nieuwe acties & 5G
Iedere maand zoeken wij uit welke mobiele provider het goedkoopste is en welke...
Lees het volledige artikel
28 oktober 2019
5G, de 5e generatie van mobiel internet
In 2020 staat de uitrol van het 5G netwerk op de planning. Dit supersnelle netwerk...
Lees het volledige artikel

Meer over: