Beste mobiele provider bij je 4G abonnement

Kies het beste 4G netwerk voor jouDe beste 4G provider verschilt per persoon. Ieder netwerk heeft andere voordelen. KPN biedt de beste dekking in dunbevolkte gebieden terwijl T-Mobile een hogere praktische snelheid aanbiedt terwijl Vodafone in de meeste steden 4G+ aanbiedt.

De beste mobiele provider verschilt per persoon

Het beste 4G netwerk in dunbevolkte gebieden is van KPN. Deze mobiele provider is bezig met het opzetten van extra 4G masten in gebieden waar momenteel nog geen 4G is. Dorpen met 500 inwoners of meer kunnen 4G ontvangen binnen de komende drie jaar. T-Mobile biedt praktisch de hoogste 4G snelheid in de gebieden waar de provider dekking heeft, bekijk de dekkingskaart van T-Mobile of je 4G dekking hebt. Vodafone biedt in 29 steden 4G+ aan, dit zijn er meer dan KPN.

4G is beter dan 3G

4G is veel sneller dan 3GNiet iedereen heeft nog een 4G abonnement. KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 bieden standaard een 4G verbinding aan bij het mobiele abonnement. Andere mobiele providers zoals Simyo, Ben, Telfort en Youfone bieden standaard een 3G abonnement aan, voor € 5,- extra per maand krijg je bij deze mobiele providers een 4G verbinding.

Bij 3G is een maximale downloadsnelheid van 14,4 Mbit/s mogelijk en met een 4G verbinding is een maximale downloadsnelheid van 150 Mbit/s mogelijk. 4G is hiermee 1000% sneller dan 3G. Naast de verhoogde downloadsnelheid heeft 4G ook een betere dekking in vergelijking met 3G. Tevens is het 4G netwerk stabieler dan het 3G netwerk. Hierdoor heb je een beter bereik in dichtbevolkte gebieden. In vergelijking met 3G is 4G op alle belangrijke punten beter.

4G+ biedt een hogere downloadsnelheid

De maximale 4G snelheid is 150 Mbit/s, niet iedereen behaald deze snelheid op de mobiele telefoon. Meerdere omstandigheden hebben invloed op de downloadsnelheid. Het aantal mensen die het netwerk actief gebruiken heeft een grote invloed op de snelheid, daarnaast is de downloadsnelheid ook lager als er obstakels tussen jou en de zendmast staan zoals gebouwen. Het is daarom alleen mogelijk in een laboratorium setting een downloadsnelheid van 150 Mbit/s te halen. De praktische downloadsnelheid op het 4G netwerk ligt rond de 20 tot 30 Mbit/s.

KPN, Vodafone en Tele2 bieden tegenwoordig ook 4G+ aan, bij 4G+ maakt de telefoon gebruik van meerdere verschillende frequenties. De maximale downloadsnelheid wordt dan enkele malen hoger. De maximale downloadsnelheid bij KPN en Vodafone is momenteel 225 Mbit/s. De maximale downloadsnelheid van Tele2 is 150 Mbit/s. T-Mobile zal in november 2015 beginnen met een proef om 4G+ te activeren.

Verschillende 4G frequenties

4G+ maakt gebruik van verschillende frequenties, in Nederland zijn er momenteel 3 frequenties door de overheid beschikbaar gesteld voor 4G gebruik. De beschikbare frequenties zijn de 800 MHz, 1800 MHz en 2600 MHz frequenties. Daarnaast zal T-Mobile ook in de toekomst gebruik maken van de 900 MHz frequentie voor 4G, dit gaat ten kosten van het 2G netwerk van T-Mobile. Een lage frequentie heeft over het algemeen een beter bereik. Een hoge frequentie heeft een betere stabiliteit in dichtbevolkte gebieden, bijvoorbeeld op het centraal station.

800 MHz 1800 MHz 2600 MHz

Ziggo heeft samen met UPC geboden op de frequenties, de frequenties zijn opgekocht door middel van een samenwerkingsverband onder de naam ZUM. Echter zijn Ziggo en UPC recentelijk gefuseerd en samen onder de naam Ziggo verder gegaan.

Voordelen 4G+

4G+ heeft in vergelijking met het reguliere 4G netwerk enkele voordelen. Zo combineren de telefoons de frequenties. Hierdoor is een hogere downloadsnelheid mogelijk. Door het combineren van de frequenties zal je ook een hogere snelheid binnenshuis krijgen omdat er gebruik wordt gemaakt van meerdere frequenties. Je krijgt waarschijnlijk een betere dekking binnenshuis hierdoor.

Beste mobiele provider met 4G

Meerder mobiele providers bieden 4G aan bij een mobiel abonnement. Het beste 4G netwerk ligt aan de kwaliteiten van het netwerk zelf. Het netwerk van KPN waar Simyo, Telfort en Youfone gebruik van maken heeft een betere dekking in dunbevolkte gebieden. Het netwerk van Vodafone heeft als voordeel dat je in veel steden een 4G+ verbinding hebt. T-Mobile heeft momenteel de hoogste gemiddelde snelheid van alle netwerken. Als je in een dunbevolkt gebiedt woont en werkt is het netwerk van KPN het beste. Woon je in de randstad en wil je een hoge downloadsnelheid dan zijn T-Mobile en Vodafone de beste mobiele providers.

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid...
Lees het volledige artikel
2 februari 2021
Hollandsnieuwe: Sneller 4G & Maandelijks opzegbaar
Sinds vandaag 2 februari 2021 biedt Hollandsnieuwe maandelijks opzegbare...
Lees het volledige artikel

Meer over: