Beste mobiele netwerk van Nederland

Het beste mobiele netwerk van Nederland is in 2013 het netwerk van KPN. De innovatie aan het netwerk gaat op dit moment bij Vodafone sneller dan bij KPN. Het KPN netwerk is over heel Nederland gezien het beste bereikbaar. KPN heeft in 2013 zijn pijlen gericht op 4G en was het eerste netwerk in Nederland dat 4G aanbood. Inmiddels beschikt Vodafone ook over een 4G netwerk.

Met een 4G netwerk is het mogelijk om supersnel mobiel internet te ontvangen tot 50 Mbit/s. De verwachting is dat T-mobile en Tele2 eind 2013 ook met een 4G netwerk starten. Waarschijnlijk zullen T-mobile en Tele2 alle apparatuur en masten behalve de zendapparatuur voor hun 4G netwerk delen. Dit doen ze om hun 4G netwerk goedkoper op te zetten. Gemeenten vragen soms veel geld per zendmast.

Dat KPN het beste mobiele netwerk van Nederland heeft betekent niet dat dit na 2013 zo zal blijven. Het netwerk van Vodafone is bijna net zo goed als het KPN netwerk en het gat wordt steeds kleiner. Vodafone is naast het opzetten van een 4G netwerk voor heel Nederland ook bezig met het verbeteren van het 3G netwerk. KPN heeft waarschijnlijk aan het einde van 2013 een landlijk dekkend 4G netwerk.

Wil je weten onder welk netwerk de providers vallen?

> Ga naar netwerk mobiele providers vergelijken

Kevin Mol

UX-Designer Kevin Mol
Kevin Mol werkt al ruim 5 jaar bij bestemobieleproviders.nl. Sinds dag 1 is hij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de website. Hij wil weten waar bezoekers echt naar opzoek zijn & hoe je de bezoekers het beste kunt helpen om de beste provider te vinden
Lees meer over

Andere bezoekers bekeken ook:

21 juni 2021
Mobiele providers overtreden regels over de internetsnelheid
Tijdens het afsluiten van een abonnement zie je vaak een 4G of 5G downloadsnelheid staan. Maar...
Lees het volledige artikel
2 februari 2021
Hollandsnieuwe: Sneller 4G & Maandelijks opzegbaar
Sinds vandaag 2 februari 2021 biedt Hollandsnieuwe maandelijks opzegbare abonnementen aan....
Lees het volledige artikel

Meer over: