Nieuwe iPhone 8 vanaf nu te bestellen

Tele2 heeft goedkoopste iPhone abonnementApple heeft op 12 september 2017 om 19:00 Nederlandse tijd de nieuwe iPhone aangekondigd, de iPhone 8 is vanaf vrijdag 15 september te bestellen bij alle grote mobiele providers.

15 september beschikbaar

De nieuwe iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zijn vanaf vrijdag te bestellen bij Tele2, KPN, Vodafone en T-Mobile. De iPhone X komt echter pas later uit, deze kan je vanaf 27 oktober bestellen. De release van de iPhone X zal op 2 november zijn. De nieuwe iPhone is in vergelijking met de iPhone 7 niet heel veel beter geworden, de iPhone X is wél veel beter.

Goedkoopste provider voor de iPhone 8

Hieronder zijn de goedkoopste providers waarbij je een iPhone 8 kan bestellen.

BundelKostenTotaal
Onbeperkt bellen
10 GB
Per maand: € 51,-
Eenmalig: € 34,35
Totaal: € 1258,25
Onbeperkt bellen
10 GB
Per maand: € 53,-
Eenmalig: € 29,24
Totaal: € 1301,24
Onbeperkt bellen
10 GB
Per maand: € 56,-
Eenmalig: € 29,24
Totaal: € 1373,24
Onbeperkt bellen
10 GB
Per maand: € 61,-
Eenmalig: € 29,24
Totaal: € 1517,24

Verschil met oude modellen

Het verschil tussen de iPhone 7 modellen en de iPhone 8 modellen is niet veel als je naar de specificaties kijkt. De camera, RAM, batterij, schermresolutie en ook Touch ID zijn hetzelfde gebleven. Het is momenteel niet duidelijk of de camera & RAM beter zijn geworden, dit komt omdat de specs exact hetzelfde zijn gebleven. Apple kan echter wél betere hardware hebben gebruikt.

Wat wel verandert is, is dat je de nieuwe iPhone draadloos kan opladen & de iPhone ondersteunt nu ook snel laden. Ook de processor is beter geworden, Apple heeft een ‘A11 Bionic’ processor in de nieuwe modellen gestopt. De A11 Bionic processor zal 6 cores bevatten.

Geen randen op nieuwe smartphones

Naast de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus heeft Apple ook de iPhone X gelanceerd, dit toestel verschilt wél veel met oudere modellen. De iPhone X heeft namelijk een eigen GPU. Een GPU is speciaal voor het verwerken van grafische elementen. Hierdoor zal de iPhone X erg snel zijn in benchmarks die zich richten op games.

Tegenwoordig is het hip om de zijkanten van de smartphones zo dun mogelijk te maken, fabrikanten proberen het schermoppervlakte van de telefoon zo groot mogelijk te maken. Dit zie je duidelijk terugkomen bij de iPhone X. Hieronder is een vergelijking van het scherm oppervlakte.

iPhone XSamsung Galaxy S8LG G6
iPhone XSamsung Galaxy S8LG G6
Relatieve schermgrootte: 80,9%Relatieve schermgrootte: 84,2%Relatieve schermgrootte: 78,3%
Schermformaat: 5,8″Schermformaat: 5,8″Schermformaat: 5,7″

Upgrade je oude iPhone

De iPhone 8 is niet heel revolutionair, het nieuwe model bevat weinig echte verbeteringen waardoor de nieuwe iPhone niet veel beter is dan de iPhone 7. De iPhone 8 heeft nu snel laden en draadloos opladen, een echte upgrade is het dus niet te noemen. Echter in vergelijking met de iPhone 6 is de nieuwe iPhone wél veel beter en daarom een goede upgrade. De iPhone X heeft wel veel verbeteringen maar is ook duurder.