iPhone 7 waarschijnlijk vanaf 30 september verkrijgbaar bij mobiele providers

De iPhone 7 is vanaf 30 september verkrijgbaarApple liefhebbers kijken er al maanden reikhalzend naar uit. En deze maand is het eindelijk zover. Op 7 september zal het bedrijf uit Cupertino de iPhone 7 aankondigen. Vervolgens zullen mobiele providers de telefoon vanaf 30 september gaan aanbieden in Nederland en zal de reguliere verkoop vanaf 7 oktober beginnen.

Specificaties van de iPhone 7

Hoewel Apple officieel nog niets bekend heeft gemaakt over zijn nieuwe vlaggenschip draait de geruchtenmachine al geruime tijd op volle toeren. Zoals bij elke nieuwe iPhone of iPad wordt er ook over de iPhone 7 naar hartelust gespeculeerd. Op basis van verschillende publicaties uit nationale en internationale media kunnen echter wel een aantal redelijk betrouwbare voorspellingen worden gedaan ten aanzien van de specificaties van de nieuwste iPhone, die binnenkort bij diverse mobiele providers verkrijgbaar zal zijn.

Scherm van de iPhone 7Scherm: afmetingen, materiaal en resolutie
Naast de iPhone 7 zal Apple ook komen met een nieuwe versie van de grotere iPhone: de iPhone 7s. Verwacht wordt dat de iPhone 7 zal worden uitgerust met een 4,7-inch scherm en dat de iPhone 7s een 5,5-inch scherm krijgt. Waarschijnlijk zal Apple voor de nieuwe iPhones nog geen gebruik gaan maken van saffierglas en ook een OLED-display zal nog niet in de nieuwe modellen worden verwerkt.


De iPhone 7 is waterdichtiPhone is voor het eerst waterdicht
Vele smartphonefabrikanten gingen Apple al voor en nu gaat ook de iPhone eindelijk over op een waterdicht model. Om de nieuwe iPhones waterproof te maken zou Apple ervoor kiezen om de aansluiting voor een koptelefoon weg te laten. Wie muziek wil luisteren zal voor de verbinding met een headset gebruik moeten maken van Bluetooth of de Lightning poort van het toestel.


Betere camera voor de iPhone 7 en 7 PlusBetere camera voor de iPhone 7 en 7 Plus
Eén van de geruchten die de ronde doet over de iPhone 7 Plus, de grotere versie van de iPhone 7, is dat deze voorzien zal worden van twee cameralenzen. Elke foto wordt samengesteld uit foto’s die gelijktijdig met de twee cameralenzen worden gemaakt. De ene lens maakt een zwart-wit foto en de andere fotografeert in kleur. Dit zou moeten zorgen voor een extra scherp beeld. Ook de camera van de iPhone 7 krijgt een upgrade: de lens is groter dan bij de iPhone 6 en wellicht biedt deze de mogelijkheid van laser-autofocus en optische beeldstabilisatie.


De iPhone 7 is waterdicht256 GB opslagruimte en meer werkgeheugen
De nieuwste iPhones zullen voor het eerst worden aangeboden met een fors verhoogde opslagcapaciteit. De huidige iPhone 6s en 6s Plus hebben een opslagruimte van maximaal 128 GB. Mogelijk zal de iPhone 7 niet meer verkrijgbaar zijn in een 128 GB versie en wordt het maximale interne geheugen verhoogd naar 256 GB. Het werkgeheugen, dat zorgt voor snelle multitasking en vloeiende grafische functionaliteit, zal waarschijnlijk worden uitgebreid naar 3 GB. Uit gelekte beelden van het nieuwe moederbord van de iPhone 7 blijkt dat de smartphone voorzien zal zijn van een A10 en M10 processor.


Design van de iPhone 7Design van de iPhone 7
Uitgelekte foto’s en specificaties geven aan de iPhone 7 en 7 Plus er aan de buitenkant niet heel anders uit zullen gaan zien dan de iPhone 6s. De iPhone 7 wordt gemaakt van aluminium. Het huidige afgeronde design van de behuizing van de iPhone 6s zal ook in het ontwerp van de iPhone 7 en 7s terugkomen. Wat kleuren betreft lijkt het erop dat de nieuwe iPhones zullen worden geleverd in goud, roségoud, zilver en donkergrijs. Deze laatste kleur zou zijn toegevoegd omdat die overeenkomt met de kleur van de MacBook.


Prijs en levering van de iPhone 7 bij mobiele providers

Verwacht wordt dat de iPhone 7 en 7 Plus op 30 september via pre-order beschikbaar zullen komen in Nederland. De mobiele providers zullen de telefoon waarschijnlijk voor een bedrag van ongeveer 750 euro gaan aanbieden. Voor die prijs krijg je dan een iPhone met 32 GB aan opslagruimte. Traditiegetrouw betaal je bij Apple zo’n honderd euro extra als je een iPhone kiest met 64 GB en gaat het bedrag trapsgewijs met 100 euro omhoog als je kiest voor extra geheugen.

De iPhone 7 zal worden aangeboden door de vier providers met een eigen netwerk: Vodafone, Tele2, KPN en T-Mobile. In het verleden is gebleken dat de levertijden bij deze providers kleine verschillen kunnen vertonen, maar waarschijnlijk zal de pre-order bij al deze mobiele providers rond 30 september van start gaan.

iPhone 6siPhone 7
CameraEnkele lensDubbele lens
Maximale opslag128 GB256 GB
Werkgeheugen2 GB3 GB
Scherm4,7 inch4,7 inch
ChipA9A10
WaterdichtNeeJa

De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 6s en de iPhone 7

Hierboven is een vergelijking te zien tussen de iPhone 6s en de iPhone 7. De voornaamste verschillen tussen de iPhone 6s en de nieuwste iPhone worden hiermee duidelijk. Zo heeft de iPhone 7 een dubbele lens voor de camera, terwijl de iPhone 6s er één heeft. Verder beschikt de iPhone 7 over meer opslagcapaciteit en werkgeheugen dan de iPhone 6s, is de chip van de iPhone 7 beter en is de iPhone 7 wél waterdicht. Alleen de schermgrootte is onveranderd gebleven.