De snelste mobiele provider van Nederland

T-Mobile heeft snelste 4G netwerkInternet kan vandaag de dag niet meer ontbreken in je abonnement. P3 bracht onlangs een onderzoek naar buiten over de verbinding van de Nederlandse providers. Eerder dit jaar kwam OpenSignal ook al met een onderzoek over de internetsnelheid van providers.

Wat bevat het onderzoek van P3?

Het Duitse bedrijf P3 test jaarlijks mobiele netwerken aan de hand van verschillende testen. Ook in Nederland is dit onderzoek weer uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld getest hoe de verbinding is in een druk gebied. Daarnaast wordt er gekeken hoe de snelheid is onderweg, zo wordt er gemeten wat de internetsnelheid is in de stad en vanuit de trein.

Onderzoekresultaten P3 en OpenSignal

Zoals gezegd is er op meerdere onderdelen onderzoek gedaan door P3. In deze vergelijking wordt gekeken naar de gemiddelde downloadsnelheid in Nederland. Deze is op dezelfde wijze gemeten als OpenSignal. Bij P3 is Tele2 vanwege de fusie met T-Mobile niet apart meegenomen in het onderzoek.

Snelheden per netwerk

In beide testen komt T-Mobile als sterkst naar voren. De downloadsnelheden verschillen wel nogal tussen de testen. OpenSignal heeft een gemiddelde downloadsnelheid van 50,1 Mbit/s gemeten. P3 heeft een gemiddelde snelheid van 65,1 Mbit/s gemeten. Hieronder zijn de gemeten snelheden naast elkaar gelegd.

ProviderP3 (Mbit/s)OpenSignal (Mbit/s)
65,150,1
54,937,5
50,938,9
N.v.t.38,6

De onderzoeken geven verschillende snelheden weer. Wel is te zien dat T-Mobile het best naar voren komt. De overige providers liggen in beide onderzoeken dicht bij elkaar. Voor een uitgebreidere weergave van alle metingen, verwijzen wij je graag door naar de rapporten van OpenSignal en P3. Hierin zijn veel onderzoekscijfers te zien. Denk hierbij aan de uploadsnelheid, video-streaming en storingen. Zo was Vodafone het meest offline blijkt uit het onderzoek van P3. Ook de metingen op de verschillende plekken (zoals onderweg in de trein) zijn te lezen in dat rapport.

T-Mobile als snelst uit de test

Bij beide onderzoeksresultaten komt T-Mobile als beste uit de test. Bij P3 is dit al voor de vierde keer op rij voor T-Mobile. Zowel de uploadsnelheid als de downloadsnelheid is van deze provider het snelst. Ook in drukke gebieden en onderweg is de verbinding snel en constant. Daarnaast heeft T-Mobile, net als KPN, weinig te kampen gehad met storingen. Met de internet verbinding zit het dus wel goed van deze provider!