Beste providers voor 4G internet

Beste provider voor 4GTegenwoordig bieden alle mobiele providers de mogelijkheid aan om een 4G abonnement af te sluiten. Sommige providers brengen hier extra kosten voor in rekening. Tele2 is momenteel de beste provider met 4G omdat Tele2 goedkope abonnementen én een hoge 4G downloadsnelheid heeft.

4G internet overal beschikbaar

Alle providers bieden op dit moment de mogelijkheid aan voor 4G, ook budget providers bieden nu de mogelijkheid aan. Als er gekeken wordt naar het gemiddelde verbruik van de afgelopen kwartalen is dit ook gestegen, dit komt omdat meer mensen toegang krijgen tot 4G. Doordat afbeeldingen, video’s en webpagina’s sneller laden gaat iedereen meer verbruiken. Waarbij je bij 3G 5 tot 10 seconden aan het wachten was tot een webpagina geladen was gaat dit binnen 1 tot 3 seconden bij 4G. Je bezoekt hierdoor ongemerkt meer pagina’s.

De maximale 4G snelheid op dit moment is beschikbaar bij T-Mobile. Deze mobiele provider biedt een 4G snelheid van 300 Mbit/s. De snelheid kan bereikt worden als de telefoon gebruik kan maken van 4G+, hierbij combineert de telefoon meerdere 4G frequenties om een hogere downloadsnelheid te bereiken.

Beste 4G providers

Hieronder is een overzicht te zien van de beste providers met 4G. Er zijn enkele categorieën zoals snelste provider, beste provider en goedkoopste provider met 4G.

Snelste provider met 4G

De snelste provider met 4G is T-Mobile. Bij deze provider kan je tot maximaal 300 Mbit/s ontvangen op je mobiele telefoon. Momenteel is T-Mobile ook de enige provider die een downloadsnelheid van 300 Mbit/s aanbiedt. Youfone biedt ná T-Mobile de hoogste 4G snelheid aan, bij Youfone is de maximale downloadsnelheid 256 Mbit/s. Het goedkoopste 4G abonnement bij T-Mobile kost € 17,50 per maand. Hierbij ontvang je 1 GB aan data en kan je onbeperkt bellen en SMS’en.

BundelInternetsnelheidPrijs per maand
Onbeperkt min/sms
1 GB
300 Mbit/s€ 17,50

Goedkoopste provider met 4G

De goedkoopste provider met 4G internet is Simpel. Bij deze provider krijg je voor € 7,50 per maand een databundel van 1 GB en 250 belminuten. Simpel maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile, je krijgt bij Simpel een maximale downloadsnelheid van 75 Mbit/s.

BundelInternetsnelheidPrijs per maand
250 min/sms
1 GB
75 Mbit/s€ 7,50

Beste provider met 4G

Tele2 is momenteel de beste provider met 4G, dit komt omdat Tele2 een hoge downloadsnelheid aanbiedt en daarnaast ook goedkope abonnementen heeft. Hoewel Simpel het goedkoopste 4G abonnement heeft biedt Tele2 de goedkoopste abonnementen voor meerdere databundels. Daarnaast kan je bij Tele2 ook een databundel afsluit waarmee je onbeperkt kan internetten.

BundelInternetsnelheidPrijs per maand
Onbeperkt min/sms
Onbeperkt internet
225 Mbit/s€ 25,-