Beste mobiele provider voor jongeren

Beste mobiele providers voor jongerenDe beste mobiele provider verschilt per persoon, voor jongeren zijn de beste mobiele providers: Vodafone, Hollandsnieuwe, Telfort en Simyo. Deze mobiele providers bieden allemaal een extra service die geschikt is voor jongeren.

Beste mobiele provider voor jongeren

Er zijn meerdere mobiele providers die geschikt zijn voor jongeren. Vodafone, Hollandsnieuwe, Telfort en Simyo bieden allemaal verschillende voordelen voor jongeren. Om de beste mobiele provider te bepalen voor jezelf is het belangrijk te weten wat je zelf verbruikt. Als je een goedkoop abonnement wilt hebben met 4G+ en geen kosten achteraf is Vodafone de beste mobiele provider voor jongeren. Telfort en Hollandsnieuwe zijn de beste mobiele providers als je on egelmatig belt. Simyo is momenteel de goedkoopste mobiele provider en daardoor geschikt voor jongeren.

Dataverbruik neemt ieder jaar toe

Sinds de komst van mobiel internet is het gemiddelde verbruik toegenomen. Consumenten delen meer op social media en de bestanden worden groter. Trends zoals “de selfie” beïnvloeden dit ook. Er worden foto’s gedeeld over Whatsapp, Snapchat en Instagram. Daarnaast worden de bestanden zelf groter doordat de telefoons zelf ook betere foto’s maken.

Door de hoge snelheid van 4G is een databundel van 500 MB niet groot genoeg. Applicaties zoals Youtube en Spotify detecteren je downloadsnelheid, als deze hoger is zullen de bestanden die geladen worden ook van betere kwaliteit zijn. Video’s zullen met 4G op 1080p worden geladen in plaats van 480p met een 3G verbinding. Hierdoor verbruik je standaard meer MB’s. Doordat alles sneller geladen is zal je meer webpagina’s bezoeken. KPN maakt vaak cijfers zichtbaar van het verbruik van haar klanten. In de kwartaal resultaten van KPN wordt het dataverbruik vaak besproken.

Jongeren provider Hi is nu KPN

Hi wordt KPNHi was een mobiele provider speciaal voor jongeren. Voordat mobiel internet populair geworden was, had de mobiele provider Hi abonnementen waarbij je veel SMSjes kon sturen. Echter wordt er door Whatsapp en andere applicaties niet veel meer geSMSed. Hi was een dochter van KPN, echter beide mobiele providers boden aan het begin van 2015 bijna dezelfde abonnementen aan dat KPN besloten heeft om Hi op te heffen. KPN biedt momenteel mobiele abonnementen aan met een grote databundel, dit willen veel jongeren.

Abonnement of prepaid

Het kiezen tussen een abonnement of prepaid is vaak een lastige keuze. Prepaid heeft een groot voordeel dat je nergens aan vast zit en je geen extra kosten achteraf kan krijgen. Je kan altijd van prepaid overstappen naar een abonnement. Als je overstapt van een prepaid naar een abonnement je bestaande tegoed vaak niet mee genomen wordt.

Vodafone biedt momenteel een tussenvorm van abonnement en prepaid. Dit is Vodafone hybride, dit is standaard een abonnement echter als je alles verbruikt hebt ben je alleen bereikbaar en kan je zelf (buiten de noodnummers om) niet meer bellen. Het Hybride abonnement wordt als al je data en minuten zijn verbruikt omgezet naar een prepaid.

Je kan je hybride abonnement tijdelijk opwaarderen door middel van een prepaid kaart. Dit is dus een abonnement waarbij extra onverwachte kosten zijn uitgesloten. Hierdoor is het abonnement geschikt voor jongeren.

In vergelijking met prepaid zijn de tarieven van een abonnement zeer goedkoop. Hieronder is een kleine vergelijking van de tarief kosten binnen het abonnement en bij prepaid. Bij de onderstaande vergelijking zijn de prepaid tarieven van Vodafone gebruikt en een Vodafone hybride abonnement van 1000 MB en 150 min.

PrepaidAbonnement
Prijs per minuut bellen€ 0,30€ 0,04 (6,- / 150)
Prijs per MB€ 1,- per 100 MB*€ 0,0175

Je betaald altijd per 100 MB bij prepaid. Als je elke dag 1 MB verbruikt in de maand kost dat je € 1,- per dag in de maand. Een maand met 30 dagen zal je dus € 30,- kosten.

Het prijsverschil tussen een mobiel abonnement en een prepaid is goed te zien hierboven. Hoewel het prepaid tarief van internet voordeliger lijkt is dit niet zo. Bij het abonnement krijg je standaard 4G+, dit heb je bij prepaid niet. Daarnaast is de 100 MB bundel maar één dag geldig en heb je daarom elke dag bijna een 100 MB bundel nodig.

Gemiddeld internet en belverbruik

Het gemiddeld verbruik verschilt uiteraard per gebruiker. Toch is het gemiddeld verbruik de afgelopen jaren verandert. Vooral bij jongeren bellen ze minder maar verbruiken ze wel meer data. Het gemiddeld verbruik van internet is zoals eerder vermeld toegenomen. Een databundel van 500 MB was een jaar geleden nog genoeg, nu is een databundel van 1000 tot 1500 MB gemiddeld. De belbundel is kleiner geworden, gemiddeld zal een belbundel van 150 – 200 minuten voldoen in de maand.

Buitenbundel tarief

Een groot nadeel van het abonnement is dat verbruik buiten je bundel vrij duur is. Mobiele providers waarschuwen je bij het internet verbruik wanneer je bundel leeg is. Daarnaast verlagen de meeste mobiele providers je downloadsnelheid naar 64 Kbit/s als je over je databundel heen gaat. Met deze snelheid kan je blijven Whatsappen maar heb je geen extra kosten achteraf.

Hollandsnieuwe is momenteel de enige provider waarbij het buitenbundel tarief even duur is als je binnenbundel tarief. Hierdoor zullen de kosten van bellen of internetten buiten je bundel een stuk minder zijn bij deze provider. Daarnaast biedt deze provider geen aparte belbundel en databundel. Je koopt een bundel van 1000 MB/Bel/smsjes, het verbruik van 1 MB staat gelijk aan 1 minuut bellen of 1 sms sturen.

Onregelmatig bellen en internetten

Onregelmatig bellenUiteraard verschilt je verbruik iedere maand. Als je ongeveer weet hoeveel je verbruikt maar waarbij dit iedere maand veel verschilt, is een mobiele provider waar de MB’s en belminuten houdbaar zijn goed. Momenteel biedt enkel Telfort hiervoor een optie, bij alle andere mobiele providers vervallen je belminuten en MB’s aan het einde van de maand. Bij Telfort blijven deze tot 3 maanden er na houdbaar. Hierdoor is deze mobiele provider zeer geschikt voor onregelmatige bellers.

De beste mobiele providers

Er zijn mobiele providers die goede extra’s aanbieden voor jongeren. De beste mobiele providers voor jongeren zijn momenteel Vodafone, Hollandsnieuwe, Telfort en Simyo. Vodafone biedt een speciaal soort abonnement aan voor jongeren, namelijk Vodafone hybride. Hollandsnieuwe heeft lage buitenbundel tarieven, hierdoor is buiten de bundel bellen even goedkoop als binnen de bundel bellen. Telfort is de beste mobiele provider voor jongeren die zeer onregelmatig bellen. Bij deze mobiele provider blijven je ongebruikte belminuten, SMSjes en MB’s maximaal 3 maanden geldig. Simyo behoort tot de beste mobiele providers voor jongeren omdat deze mobiele provider zeer goedkoop is.